مواد لازم :
نخود سبز /350 گرم
پياز /1 عدد متوسط خلال شده
فلفل دلمه اي قرمز / 1 عدد خلال شده
پيازچه / 5 عدد خلال شده
گوجه فرنگي / 2 عدد خلال شده
جعفري و نعناع / از هر کدام يک چهارم پيمانه
مواد لازم براي سس سالاد :
سير له شده / 2 حبه
زيره سبز / 1 قاشق چايخوري
آبليموي تازه / 2 قاشق سوپخوري
ارده / 2 قاشق سوپخوري
روغن زيتون / 4 قاشق سوپخوري
نمک و فلفل / به ميزان لازم
طرز تهيه :
نخود را به همراه 2/5 تا 3 ليتر آب و 4 قاشق سوپخوري روغن زيتون مخلوط مي کنيم . حدود 2 تا 2/5 ساعت روي حرارت مي گذاريم کاملاً نرم و لطيف شود . بهتر است که براي اينکه نخود راحت تر و سريع تر بپزد از 2 يا 3 ساعت قبل خيسش کنيم . گوجه فرنگي را که نصف کرده و داخلش را خالي کرده و گوشتش را خلال کرده اين داخل ظرف مي ريزيم . فلفل ، پيازچه و پياز خلال شده و نخود را به آن اضافه مي کنيم . جعفري و نعناع را هم اضافه مي کنيم و مخلوط مي کنيم .
تهيه سس :
همه ي مواد را داخل ظرفي مخلوط مي کنيم . براي اينکه آبليمو و روغن زيتون خوب با هم مخلوط شوند آنها را با هم داخل شيشه در بسته مي ريزيم و کمي تکان مي دهيم .وقتي که خوب مخلوط شدند به مواد اضافه مي کنيم و مرتب هم مي زنيم نمک و فلفل هم اضافه مي کنيم و مخلوط مي کنيم . بعد مواد مواد آماده شده را روي سالاد مي ريزيم و نيم ساعت در يخچال مي گذاريم و رويش را با محافظ مي پوشانيم بعد از نيم ساعت سالاد آماده خوردن است .
منبع:ماهنامه سراي مهر(ش19)/خ