آيا تا به حال «دست پيچ» خورده ايد؟ چرا نام اين غذا دست پيچ است؟ به نظر مى رسيد نام اين غذا كمى در عالم آشپزى غريب باشد. اصلاً اصطلاح دست پيچ از كجا آمده است و اين غذا مربوط به كدام ناحيه از سرزمين ايران است؟ برخى معتقدند كه شيرازى ها از ديرباز با شيوه پخت دست پيچ آشنا بوده اند.
موادلازم براى 4 نفر:
گوشت چرخ كرده: نيم كيلو، جعفرى و ترخون خرد شده: 2 پيمانه، گردوى كوبيده: 2 قاشق غذاخورى، زرشك: 2 قاشق غذاخورى، گوجه فرنگى خرد شده: 3 پيمانه، روغن، نمك، فلفل و نان لواش: به اندازه كافى.
شيوه پخت: گوشت و پياز را در روغن كمى سرخ مى كنيم. سپس سبزى ها، مغز گردو و نمك، فلفل و گوجه فرنگى را به همراه دو استكان آب به آن مى افزاييم و مى گذاريم با حرارت ملايم بپزند. آب آن كه تمام شد، همه مواد را كمى در روغن باقيمانده سرخ مى كنيم. حال دور نان هاى لواش را درآورده و به شكل چهارگوش يا مستطيل مى بريم. وسط هر تكه نان مقدارى از مايه گوشت مى گذاريم و بعد نان را مانند بقچه يا به شكل دلمه و يا لوله در مى آوريم. پس از آن ظرف مخصوص فر را چرب كرده و دلمه ها را داخل آن مى چينيم و مى گذاريم با حرارت ملايم بپزد. چنانچه فر نداريد مى توانيد دلمه ها را يكى يكى روى حرارت ملايم و در تابه سرخ كنيد. دلمه هاى آماده را در ديسى كه كف آن را با برگ هاى كاهو پوشانده ايد بگذاريد. روى دلمه ها را مى توانيد با كمى زعفران حل شده به شكل خال مخالى تزيين كنيد. كمتر از يك ساعت گذشت و به همين سادگى دست پيچتان آماده شد. اكنون تصميم با شماست، اين غذا را مى توان به عنوان يك شام ساده به همراه سالاد در نظر گرفت و يا وعده عصرانه اى باشد كه در يكى از عصرهاى خوش بهارى صرف مى شود.