مواد لازم :
گندم پوست کنده / 2 پيمانه
نخود /1 پيمانه
لوبيا سفيد / 1 پيمانه
عدس / 2 پيمانه
ماش / 1 پيمانه
پياز داغ / 4 قاشق غذاخوري
آب گوشت / 3 پيمانه
نمک به مقدار لازم
طرز تهيه :
حبوبات را از 24 ساعت قبل خيس کنيم و در اين فاصله چندين بار آب آن را عوض مي کنيم تا کمي نرم شوند و نفخ آنها گرفته شود .
سپس تمام حبوبات را به همراه گندم در قابلمه ريخته و مي گذاريم بپزد .
پس از اينکه حبوبات کمي نرم شد ،آب گوشت را اضافه کرده و مي گذاريم تا حبوبات بپزد و خوب لعاب بياندازد .اين آش به دليل داشتن گندم خيلي زود ته مي گيرد .
و بايد مرتب هم بزنيم تا آش ته نگيرد و گندم کاملاً نرم شود و لعاب بياندازد .
وقتي آش خوب لعاب دار شد ،4 قاشق پياز داغ و نمک را اضافه مي کنيم . بايد نيم ساعت ديگر آش بپزد .در آخر آش را در ظرف مي ريزيم و با بقيه ي پيازداغ روي آن را تزئين کرده و سرو مي کنيم .
منبع:ماهنامه سراي مهر(ش19)/خ