مواد لازم :
ميگو /نفري 6 عدد
کاهو / يک بوته نواري خيلي ريز خرد شده
ليمو / يک عدد
تخم مرغ / 1 عدد
زيتون / 5 عدد
چغندر پخته / 200 گرم
سس مايونز / 200 گرم
گوجه فرنگي / براي تزئين
طرز تهيه :
مي توان به جاي گوجه فرنگي از فلفل دلمه اي قرمز هم براي تزئين استفاده
کرد.
تخم مرغ ، زيتون ، سس مايونز و چغندر را با هم مخلوط کرده ايم و مقداري هم زعفران براي خوشرنگ شدن آنها استفاده مي کنيم و از آب چغندر استفاده نمي کنيم .
اگر ميگو را تفت بدهيم يا داخل آب جوش بيندازيم گرد مي شود .براي جلوگيري از اين کار ، ميگو را با پوست و درسته داخل آب در حال جوش مي ريزيم و مي گذاريم بپزد و شکل ميگو حفظ شود .
مقداري پياز را خرد کرده و داخل آب جوش که ميگو داخل آن است مي ريزيم تا بوي ضحم ميگو گرفته شود .
وقتي ميگوها پخته شد آب آن را دور مي ريزيم و پوست ميگو را به راحتي با دست جدا مي کنيم فقط قسمتي از پوست انتهاي ميگو را به عنوان دسته آن نگه مي داريم .
پشت ميگو با چاقو شيار ايجاد مي کنيم و روده هاي ميگو را در مي آوريم و پاهاي ميگو را هم جدا مي کنيم .
ظرفي را که داخل آن آب مي ريزيم روي حرارت مي گذاريم تا آب به جوش آيد . سپس اين ميگوها را داخل آن مي ريزيم و در مي آوريم سپس مقداري نمک ، فلفل ، زعفران ، آبليمو ، ميخک آسياب شده ، جوز هندي يا زنجبيل آسياب شده اضافه مي کنيم .
کاهوي کبريتي باريک خرد شده را داخل ظرفي که مواد داخل آن ديده شود مي ريزيم و يک لايه فلفل دلمه اي رنگي يا گوجه فرنگي که به صورت نگيني ريز خرد کرده ايم روي آن مي ريزيم و دوباره يک لايه کاهو مي ريزيم به صورتي که رنگ قرمز فلفل دلمه يا گوجه فرنگي در وسط کاهو از بغل ظرف مشخص باشد سپس روي آن سس مي ريزيم و ميگوهاي آماده را به صورت آويز کناره هاي ظرف مي چينيم .
مي توانيم در تهيه سس ،از شکر يا سس کچاپ يا مواد ديگري به دلخواه استفاده کنيم و نيازي نيست .حتماً اين مواد گفته شده مصرف شود . فقط بايد دقت کنيم که ترکيب مواد با هم مزه خوبي ايجاد کنند .براي هر نفر 6 ـ 8 عدد ميگو دور ظرف مي چينيم .
مي توانيم از گوجه فرنگي يا ليموي حلقه شده هم براي دورچين ظرف کنار ميگوها استفاده کنيم يا از حلقه هاي گوجه فرنگي و فلفل دلمه اي براي کناره هاي داخلي ظرف استفاده کنيم .
منبع:ماهنامه سراي مهر(ش19)
/س