مواد لازم براي 4 نفر :
يک پيمانه سس مايونز
يک حبه سير (رنده شود )
نصف قاشق چايخوري پودر فلفل قرمز
پوست نصف ليموترش (رنده شود )
2 قاشق چايخوري آب ليمو ترش
يک قاشق سوپخوري گشنيز تازه (خرد شود )
675 گرم فيله ماهي (هر نوع ماهي دلخواه)
2 عدد تخم مرغ (زده شود )
115 گرم يا 2 پيمانه آرد سوخاري
مقداري روغن مخصوص سرخ کردني
نمک و فلفل سياه به مقدار لازم
تعدادي ليموترش براي سرو
طرز تهيه :
1 ـ براي درست کردن سس اين ماهي سوخاري ، سس مايونز ، سير رنده شده ، پودر فلفل قرمز ، پوست رنده شده ليموترش ، آب ليموترش و گشنيز خرد شده را خوب با هم مخلوط کرده ، سپس با نمک و فلفل سياه طعم دار کنيد . پس از آنکه مواد خوب با هم مخلوط شدند ، کاسه محتواي سس را به يخچال منتقل
کنيد .
2 ـ فيله ماهي ها را شسته و پس از خشک شدن ، به صورت تکه هاي نواري 4 تا 5 سانتي متري خرد کنيد .
سپس هر يک از فيله هاي نواري را در تخم مرغ زده شده فرو ببريد و پس از آن ، در آرد سوخاري بغلتانيد . وقتي که مقداري از فيله ها را به همين صورت آماده کرديد ، آنها را سرخ کنيد .
3 ـ براي سرخ کردن فيله ماهي ها ، قابلمه گودي آماده کرده و مقداري روغن در آن بريزيد .قابلمه را روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا روغن خوب داغ شود .
سپس آن تعداد از فيله ماهي ها را که آماده کرده بوديد ، داخل روغن بريزيد و بگذاريد سرخ شود .هنگامي که فيله ماهي به رنگ طلايي متمايل به قهوه اي درآمد ، آنها را از روغن خارج کرده و داخل صافي بريزيد تا روغن اضافي شان خارج شود .
4 ـ در فاصله سرخ شدن فيله ماهي ها ، بقيه را آماده کرده و پس از خارج کردن هر يک از فيله ها از داخل روغن ، يکي ديگر را جايگزين کنيد .
در پايان ، فيله ها را در ظرفي چيده و سس مايونز با طعم ليموترش را به صورت جداگانه همراه چند برش ليموترش سرو کنيد .
نکته :به جاي آرد سوخاري مي توانيد از پودر خمير داخل نان هاي فانتزي هم استفاده کنيد .
منبع: ماهنامه سراي مهر(ش19)/س