مواد لازم براي خمير پيتزا :
آرد گندم / 700 گرم
مايه خمير فوري / 1 قاشق مرباخوري
بهبود دهنده ي خمير پيتزا / 1 قاشق مرباخوري
نمک / يک سوم قاشق چايخوري
پودر سبزيجات معطر / 1 قاشق مرباخوري
پودر سير / يک سوم قاشق چايخوري
شير / يک دوم ليوان
تخم مرغ درشت / 1 عدد
پودر فلفل / يک سوم قاشق چايخوري
مواد لازم براي روي خمير :
سس گوجه فرنگي / 3 قاشق غذاخوري
روغن مايع يا زيتون / 1 قاشق غذاخوري
پودر آويشن / به ميزان لازم
مواد لازم براي وسط خمير :
گوشت مرغ پخته شده با سبزيجات معطر / 250 گرم
فلفل سبز ، زرد ، نارنجي /از هر کدام 1 عدد کوچک
نخود فرنگي ، ذرت ، هويج بخار پز يا آب پز شده /مجموعاً 150 گرم
پنير پيتزاي رنده شده / به ميزان لازم
قارچ / 50 گرم
زيتون / چند عدد براي تزئين
سس کچاپ /به ميزان لازم
طرز تهيه :
بهبود دهنده انواع مختلفي دارد که از نوعي که براي پيتزا است استفاده مي کنيم . آرد اگر سبوس دارباشد شير بيشتري استفاده مي کنيم .
آرد را داخل ظرف مي ريزيم کره اضافه مي کنيم و کاملاً با هم ورز مي دهيم تا آرد خيلي لطيف و نرمي به دست آيد .پودر سبزيجات و پودر سير و پودر فلفل را اضافه مي کنيم .پودر بهبود دهنده و نمک را هم اضافه مي کنيم و مخلوط مي کنيم .خمير مايه را در ظرف ديگري مي ريزيم و شير اضافه مي کنيم و با همزن دستي هم مي زنيم تا خمير مايه حل شود .يک عدد تخم مرغ کامل هم اضافه مي کنيم .
مواد مخلوط شده با خمير مايه را کم کم روي آرد مي ريزيم و ورز مي دهيم .
اگر مي خواهيد به جاي شير از آب استفاده کنيد بايد همراه آن يک قاشق مرباخوري شکر هم استفاده کنيد چون شير کمي شيريني دارد شکر اضافه نکرديم .
خمير نبايد برسد اگر خمير برسد موقع پختن جمع مي شود .
قبل از اينکه خمير برسد و ور بيايد قالب را چرب مي کنيم و خمير را داخل قالب پهن کرده و پودر آويشن و روغن زيتون و سس کچاپ يا سس گوجه را با هم مخلوط کرده و با برس روي خمير مي زنيم بعد روي خمير را پارچه يا مشما مي کشيم و در جاي گرم مي گذاريم برسد .
اين سس لبه ظرف نبايد ماليده شود .چون موقع پختن مي سوزد و خشک مي شود . اگر سبزيجات معطر داخل مواد کم بود مي توان دراينجا به سس هم سبزيجات معطر اضافه کرد .
نخودفرنگي ، ذرت و هويج را بخارپز کنيم بهتر از آب پز است .
در اينجا از پنير پيتزا ، پنير گودا و پنير پارميزان استفاده شده است .
از هر قالب با هر اندازه اي که دوست داشته باشيم مي توانيم استفاده کنيم .
خمير پهن شده نبايد ضخامتش زياد يا کم باشد .
پيتزا اگر زياد طلايي شود مواد آن مشخص نمي شود . پس نبايد خيلي طلايي شود .
مواد داخل پيتزا را روي خمير ريخته و روي آن پنير پيتزا مي ريزيم و داخل فر مي گذاريم تا بپزد .
منبع: ماهنامه سراي مهر(ش19)
/س