مواد لازم :
گوشت چرخ کرده / 500 گرم
پياز متوسط / 1 عدد
گشنيز خرد شده / 50 گرم
نمک ، زردچوبه / به ميزان لازم
تخم مرغ آب پز سفت و سرد شده /1 عدد
روغن و آبليمو / به ميزان لازم
سس کچاپ / در صورت دلخواه
طرز تهيه :
اين غذا خيلي سريع و در عرض 20 ـ 30 دقيقه آماده مي شود و خيلي خوشمزه است .
تخم مرغ آب پز را رنده مي کنيم يا نگيني خرد مي کنيم و مخلوط گشنيز خرد شده مي کنيم .
گوشت چرخ کرده را داخل ظرفي مي ريزيم و پياز را که با رنده درشت رنده کرديم همراه با آب آن که جدا نکرديم مخلوط مي کنيم . مي توان از سبزيهاي معطر ديگر هم استفاده کرد . نمک و زردچوبه را هم اضافه مي کنيم و با دست مخلوط مي کنيم و کاملاً ورز مي دهيم تا گوشت کش بيايد .مي توانيم اين مواد را پنج دقيقه بگذاريم تا استراحت کند و مواد به خورد هم بروند . مي توان به جاي زردچوبه از زعفران حل شده استفاده کرد .
نبايد در اين غذا از فلفل استفاده کنيم .چون امکان دارد که با مواد سازگاري نداشته باشد و طعم خوشايندي به دست ندهد .اين مواد براي 5 نفر مناسب است و همراه با نان و سيب زميني سرخ شده مي تواند مصرف شود . وقتي مي خواهيم سيب زميني سرخ کنيم مي توانيم يک حبه سير را باپوست بشوييم و خشک کنيم و داخل سيب زميني بيندازيم و داخل سيب زميني تا طعم سير بگيرد يا يک بوته پونه يا يک بوته گشنيز يا يک بوته ترخان را شسته و خشک مي کنيم و داخل سيب زميني مي اندازيم تا طعم و عطر آن را بگيرد .هر 50 گرم از مواد را برداشته و داخل دست گرد کرده و بعد باز مي کنيم و وسط گوشت را تقريباً گود مي کنيم .گشنيز و تخم مرغ مخلوط شده را وسط گوشت مي گذاريم و راست و چپ ، گوشت را روي مواد تا مي کنيم و روي مواد را کاملاً مي پوشانيم و با دست روي گوشت را صاف مي کنيم .کبابها را داخل روغن سرخ مي کنيم .مي توان از سس کچاپ و آبليمو و يا سس بشامل براي سس اين غذا استفاده کرد و مي توان بدون سس هم استفاده کرد . اين غذا تقريباً رژيمي است و خيلي هم سبک است و براي وعده شام هم غذاي مناسبي است .براي تزئين غذا از گوجه فرنگي هم استفاده مي کنيم و گوجه فرنگيها را هم همراه کبابها سرخ مي کنيم .
منبع:ماهنامه سراي مهر(ش19) /س