جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
کبه (يک غذاي عربي )
-(1 Body) 
کبه (يک غذاي عربي )
Visitor 375
Category: دنياي فن آوري

مواد لازم :

برنج / 200 گرم
عدس دال / 150 گرم
گوشت گوساله چرخ شده / 200 گرم
روغن و زعفران / به ميزان لازم
جعفري خرد شده / 50 گرم
پياز / 1 عدد خرد شده
نمک ، فلفل ، ادويه ، زردچوبه به ميزان لازم

طرز تهيه :

اصل اين غذا عربي است که در جنوب کشور نيز بيشتر مورد استفاده است .
برنج را با عدس مخلوط کرده دو ساعت قبل خيس مي کنيم .بعد اين مخلوط را به حالت کته مي پزيم طوري که برنج و عدس کاملاً مغز پخت شوند . بعد مي گذاريم کمي خنک شود و به حالت ولرم در آيد .بعد چرخ مي کنيم . نبايد موقع چرخ کردن برنج داغ يا سرد باشد .
تناسب بين اندازه برنج و عدس را تغيير ندهيد .چون باعث مي شود انسجام کبه ها به هم بخورد .
کبه دو نوع تهيه مي شود .يکي نوع خشک آن که با برنج يا مخلوط برنج و عدس تهيه مي شود و نوع ديگر کبه خيس که با بلغورگندم تهيه مي شود .
اگر بخواهيد از بلغور گندم استفاده کنيد بلغور را 5-4 ساعت در آب ولرم خيس کنيد .بعد کاملاً آبکشي کنيد .سپس چرخ کنيد يا با دستگاه غذاساز آن را کاملاً له کنيد و سپس استفاده کنيد .
مواد دروني کبه همين موادي است که گفته شد .اما بعضيها به دلخواه کشمش يا بادام هم اضافه مي کنند .
پياز را درظرف روي حرارت به تنهايي کمي تفت مي دهيم .بعد روغن را اضافه مي کنيم و تفت مي دهيم تا پياز طلايي شود .روغن نبايد زياد باشد چون باعث مي شود که مايع کبه شل شود و موقع سرخ کردن انسجامش از بين برود .گوشت را به پياز اضافه مي کنيم و کاملاً تفت مي دهيم با قاشق گوشت را خوب له مي کنيم و تکه هاي به هم چسبيده را از هم جدا مي کنيم .چون در اثر حرارتي که گوشت به خودش مي گيرد آبي که داخل گوشت هست خارج مي شود و حالت لختگي پيدا مي کند .بنابراين مرتب هم زده و گوشتها را کاملاً از هم باز مي کنيم .گوشت بايد کاملاً تفت داده شود تا در اين مرحله بپزد چون بعداً فرصتي براي پختن ندارد .
برنج و عدس را که بعد از پختن به حالت خمير درآمده در ظرفي مي گذاريم وسطش را کمي گود مي کنيم و زعفران حل شده را داخل آن مي ريزيم .
استفاده از زعفران اختياري است .درصورت استفاده آن را غليظ دم کنيد .
فلفل سياه ، ادويه کاري سبز ، نمک و زردچوبه را هم داخل خمير مي ريزيم و مخلوط مي کنيم و با دست ورز مي دهيم .
به مواد روي حرارت هم ازادويه ها اضافه مي کنيم و تفت مي دهيم و جعفري را هم به اين مواد اضافه کرده و مخلوط مي کنيم .
فلفل سياه را کم استفاده کنيد تا باعث تيره شدن رنگ کبه ها نشود .
حرارت را خاموش مي کنيم و مواد را از روي گاز بر مي داريم و مي گذاريم خنک شود .
دستمان را نم مي کنيم و خمير برنج را ورز مي دهيم .بعد دو دستمان را نم کرده از خمير بر مي داريم و داخل دست صاف مي کنيم .با قاشق از مواد برداشته و داخل خمير مي گذاريم بعد خمير را تا کرده و مي بنديم و داخل دست به شکل گرد و صاف بدون ترک در مي آوريم .
اين کبه ها را داخل سس جوشان قرار نمي دهيم چون برنج داخل آن باعث مي شود که مواد از هم باز شوند .
اندازه اي که براي کبه در نظر مي گيريد به دلخواه و سليقه اي است .
روغن را داخل ظرف کاملاً داغ مي کنيم . بعد کبه ها را داخل آن سرخ مي کنيم تا رنگ آنها طلايي شود .
براي اينکه امتحان کنيم روغن کامل داغ شده يا نه تکه کوچکي از مواد را داخل روغن مي اندازيم تا معلوم شود که کامل داغ شده است .
مي توانيد از مقداري جعفري علاوه بر مواد مياني براي داخل خمير برنج هم استفاده کنيد تا کبه ها به صورت دو رنگ دربيايد .
دقت کنيد اگر مواد خيلي داخل روغن سرخ شود برنج مي سوزد .
حرارت روغن بايد تند و يکنواخت باشد اگر حرارت کم باشد تمام روغن جذب مواد مي شود .
منبع: ماهنامه سراي مهر(ش19)
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image