مواد لازم
کدوي خورشتي / 6 عدد متوسط
بادمجان قلمي / 6 عدد متوسط
روغن زيتون / 2 قاشق سوپخوري
پياز خرد شده / 1 عدد متوسط
سير خرد شده / 1 عدد متوسط
گوشت چرخ کرده / 400 گرم
گوجه فرنگي رنده شده / 200 گرم
رب گوجه فرنگي / يک چهارم ليوان
آب گوشت / 250 ميلي ليتر
برنج / 65 گرم
جعفري خرد شده / 2 قاشق سوپخوري
پنيرپيتزا رنده شده / 40 گرم
نمک و فلفل به مقدار کافي
طرز تهيه :
بادمجان و کدو را از طول نصف کنيد .داخل آن را با قاشق خالي کنيد . بادمجان و کدويي را که با قاشق در آورده ايد ، به طور کامل ساطوري کنيد . روغن را داغ کرده ، سير و پياز را به روغن اضافه کنيد تا نرم شود . سپس گوشت چرخ کرده را به آن بيفزاييد تا قهوه اي شود . بادمجان و کدوي ساطوري شده و گوجه فرنگي رنده شده را بيفزاييد . رب گوجه را در آب گوشت حل کنيد . سپس به بقيه مواد بيفزاييد . برنج را هم مخلوط کنيد . مواد را روي حرارت بگذاريد تا بدون در به مدت 15 دقيقه بماند تا غلظت بگيرد و برنج نرم شود . جعفري ، نمک و فلفل را نيز بيفزاييد . سپس با اين مواد ، داخل کدو و بادمجان را پر کنيد . کمي از سس آماده شده روي مواد بريزيد و سپس باپنير رنده شده روي آن را بپوشانيد و در فر 180 درجه ي سانتيگراد (350 درجه ي فارنهايت ) به مدت حدود 35 دقيقه بپزيد تا روي سبزيجات طلايي شود .
طرز تهيه سس :
کره را روي حرارت ذوب کنيد . آرد را اضافه کرده و به هم بزنيد ، سپس بگذاريد تا کمي بماند و بوي خامي آرد از بين برود . پس از آن شير را کم کم اضافه کرده و روي حرارت هم بزنيد تا غلظت بگيرد . آنگاه پس از اين که سس سرد شد ، تخم مرغ و جوز هندي را بيفزاييد و هم بزنيد تا به طور کامل به صورت يکنواخت در بيايد .
نکات تغذيه اي :
اين غذا را مي توانيد با نان يا برنج ميل کنيد . بادنجان داراي خواص مفيدي است و در احاديث نيز بر خوردن آن تأکيد شده است . در حديثي از امام صادق نقل شده است که حضرت فرمود :بادمجان بخوريد ، زيرا بادمجان مرض و درد را از بين مي برد و دردي در آن نيست و موجب مرضي نمي شود .بادمجان موجب جلوگيري از مرض پيسي مي شود .
منبع: ماهنامه سراي مهر (19) /س