مرغ تنوري معمولا در فرهاي تنوري طبخ مي شود .ابتدا گريل را با شعله خيلي زياد گرم مي کنيم .سپس حرات راپايين آورده و به حالت متوسط نگه مي داريم .
مواد لازم :
ران مرغ پوست گرفته / 8 عدد
ماست / 2/3 پيمانه يا 150 گرم
زنجبيل تازه کاملاً له شده /1 و 1/2 قاشق چايخوري
سير له شده / 1 و 1/2 قاشق چايخوري
ادويه چيلي / 1 قاشق چايخوري
گشنيز خرد شده / 2 قاشق چايخوري
زيره نرم کوبيده / 2 قاشق چايخوري
نمک / 2 قاشق چايخوري
مايه تمرهندي /1 قاشق غذاخوري
آب /2/3 ليوان
روغن / 2/3 پيمانه
رنگ قرمز خوراکي / 1 قاشق چايخوري
برگهاي کاهو براي سرو براي تزئين
حلقه هاي پياز
گوجه فرنگي برش داده شده
حلقه هاي ليمو
طرز تهيه :
1 ـ روي هر تکه مرغ 2 الي 3 برش ايجاد کنيد .
2 ـ ماست را در کاسه اي ريخته ، زنجبيل ، سير ، ادويه چيلي ، پودر گشنيز ، پودر زيره ، نمک و رنگ قرمز را به آن اضافه کنيد و خوب به هم بزنيد تا مخلوط شود .
3 ـ مرغ را به مخلوط ماست اضافه کرده تا خوب جذب آن شود .سپس آن را حداقل به مدت 3 ساعت در يخچال مي گذاريم .
4 ـ در کاسه اي جدا تمرهندي را با آب مخلوط کرده و آن را روي مخلوط ماست مي ريزيم و تکه هاي مرغ را خوب در آن مي غلتانيم و آن را براي 3 ساعت ديگر کنار مي گذاريم .
5 ـ تکه هاي مرغ را در ظرفي نسوز قرار داده و روي آن را با برس روغن مي ماليم .
مرغ را با حرارت متوسط گريل به مدت 35 -30 دقيقه مي پزيم .گاهي مرغ را برگردانده و با بقيه روغن چرب مي کنيم .
6 ـ مرغ را روي پوششي از برگهاي کاهو قرار داده و با حلقه هاي پياز ، ليمو و گوجه فرنگي تزئين مي کنيم . يا مي توانيم روي آن را با گشنيز خرد شده نيز تزئين کنيم .
منبع:ماهنامه سراي مهر(ش19) /س