جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
چگونه انتخاب رشته كنيم؟
-(6 Body) 
چگونه انتخاب رشته كنيم؟
Visitor 386
Category: دنياي فن آوري
گروه فرهنگي:بالاخره از ميان يك ميليون و چهارصد هزار داوطلب شركت كننده در آزمون سراسري اسامي حدود پانصد هزار نفر داوطلب اعلام شد كه اين دسته از داوطلبان در روزهاي 17 و 18 و 19 مردادماه كارنامه و فرم انتخاب رشته را دريافت مي كنند و مجاز به انتخاب صد كد رشته تحصيلي مي باشند. بي شك اين مرحله نيز شرايط و ضوابط خاص خود را دارد و هر داوطلبي به دنبال انتخاب رشته صحيح و مطمئن مي باشد، ما هم در خور توان خود در ذيل به مواردي كه رعايت آنها براي يك انتخاب رشته درست لازم است اشاره مي كنيم.
نكات زير را به دقت بخوانيد و به دور از هياهوي اين روزها و بدون هيچ دغدغه و استرسي انتخاب رشته كنيد ان شاءا... كه موفق مي شويد.
1،مهمترين نكته در انتخاب رشته "علاقه" داوطلب است متأسفانه برخي از داوطلبان به جاي انديشيدن به رشته مورد علاقه خود، تمام همت خود را صرف نوعي انتخاب رشته مي كنند تا احتمال قبولي آنها افزايش يابد. يعني درصدد هستند صد رشته انتخابي خود را طوري اولويت بندي كنند كه بدون توجه به علاقه خود فقط در يك رشته قبول شوند در صورتي كه اين تصور خيالي باطل است. به عنوان مثال اگر رتبه كشوري داوطلبي در گروه آزمايشي رياضي و فني 100 باشد و رشته مهندسي عمران دانشگاه علم و صنعت را به عنوان انتخاب بيستم خود تعيين كند و داوطلب ديگري با رتبه 101 همان رشته را به عنوان اولين انتخاب خود تعيين كند داوطلبي كه رتبه 100را كسب كرده در اولويت قرار مي گيرد مگر اين كه اين داوطلب در انتخابهاي قبل از انتخاب بيستم خود (عمران دانشگاه علم و صنعت) پذيرفته شود. به همين دليل توصيه مي شود داوطلبان فقط براساس علاقه، توانايي و استعداد خود انتخاب رشته نمايند.
2،انتخاب رشته بايد منطبق با "استعداد" داوطلب باشد. برخي از داوطلبان كه رتبه هاي يك، دو يا سه رقمي كسب مي كنند با توجه به رتبه خوب خود اتوماتيك وار به دنبال انتخاب رشته هايي مثل پزشكي و مهندسي و... مي باشند و استعداد و توانايي خود را در نظر نمي گيرند و برعكس عده اي ديگر از داوطلبان كه رتبه خوبي ندارند با انتخاب رشته هاي پايين تر كه متقاضي كمتري دارند بدون توجه به استعداد و توانايي خود به دنبال راهيابي به دانشگاه هستند. و در زمان انتخاب رشته، رشته اي را بدون توجه به علاقه و استعداد خود انتخاب مي كنند، كه بايد حداقل دو تا چهار سال با آن رشته درگير باشند و بعد از فارغ التحصيلي بايد زندگي خود را در گرو رشته اي بدانند كه هيچ تمايلي به آن ندارند. آيا به نظر شما اين گونه خود را اسيركردن بهتر است يا يك سال ديگر صبركردن و با آمادگي بيشتر در رشته مورد علاقه و منطبق بر استعداد خود پذيرفته شدن؟
منظور از "استعداد" توانايي و قدرت انجام دادن برخي از كارها و اموري است كه اين موجب مي شود آن فرد از افراد ديگر متمايز شود. برخي از افراد با اين كه از استعداد متوسط در يك زمينه خاص برخوردار هستند اما بر اثر همت و تلاش مداوم در آن زمينه موفق مي شوند و برعكس عده اي ديگر با اين كه از استعداد بالايي در يك زمينه برخوردار هستند اما به دليل بي توجهي به استعداد خود از اين نعمت خدادادي بهره مند نمي شوند.
پس داوطلب بايد، استعداد خود را كاملاً مدنظر داشته باشد و رشته اي را انتخاب كند كه با استعدادش سازگار است. به عنوان مثال داوطلبي كه در دوره دبيرستان در درس رياضي ضعيف بوده چطور مي خواهد رشته حسابداري را انتخاب كند و در صورت پذيرش چطور مي تواند موفق شود؟
4) انتخاب رشته بايد منطبق با "انگيزه واقعي" داوطلب باشد. هر داوطلبي انگيزه خاصي براي راهيابي به دانشگاه دارد عده اي از آنها براي دست يافتن به منزلت و اعتبار فردي و اجتماعي، درصدد ورود به دانشگاه هستند. عده اي ديگر به خاطر كسب شغلي مناسب به دنبال راه يافتن به دانشگاه هستند.
و برخي ديگر به دليل علاقه به رشته خاص مثل پزشكي يا مهندسي سعي در ورود به دانشگاه دارند و عده اي ديگر فقط به فكر كسب مدرك هستند.
به هر حال هر داوطلبي با انگيزه خاص قصد ورود به دانشگاه و انتخاب رشته را دارد اما آنچه كه در اينجا اهميت پيدا مي كند، تمايز بين انگيزه واقعي از انگيزه غيرواقعي است.
چون برخي از داوطلبان ناخواسته و ندانسته اسير انگيزه هاي كاذب مي شوند يعني تحت تأثير شرايط جامعه و افكار و عقايد خانواده، دوستان و اطرافيان قرار مي گيرند و براي خوشايند ديگران به طور موقت به رشته اي علاقه مند مي شوند كه اين انگيزه غيرواقعي است و در آينده دانشجو درگير پيامدهاي ناشي از يك انتخاب نادرست مي شود.
اينجاست كه خانواده داوطلب، دوستان و اطرافيان، بايد او را در راستاي انگيزه واقعي خود تشويق كنند تا انتخاب رشته اي مطابق با علاقه و انگيزه واقعي خود داشته باشد.
5) انتخاب رشته بايد با چشم باز و "شناخت" دقيق انجام پذيرد البته مبحث مربوط به شناخت رشته هاي دانشگاهي به عقب برمي گردد يعني داوطلب مي بايستي از مدتها پيش با بهره گرفتن از منابع معتبر انتخاب رشته، مشورت با خانواده، آشنايان و دوستاني كه فارغ التحصيلان دانشگاهي هستند ، شناخت دقيق و كاملي از رشته هاي مورد نظر خود كسب كرده باشد و با شناخت كامل اقدام به انتخاب رشته نمايد. 6) داوطلب بايد در هنگام انتخاب رشته "موقعيت شغلي" رشته هاي انتخابي خود را مدنظر داشته باشد و آينده شغلي هر رشته انتخابي را به دقت بررسي كند تا شغلي كه در آينده به دنبال آن رشته تحصيلي پديدار مي شود با خصوصيات فردي، شخصيتي روحي و رواني او سازگار باشد.
نكته ديگري كه بايد داوطلبان هنگام انتخاب رشته بدان توجه كنند بازار كار رشته هاي مورد نظر است.
چرا كه بعضي از رشته هاي تحصيلي زمينه هاي اشتغال بهتري نسبت به برخي ديگر از رشته ها دارند. چه بسيار فارغ التحصيلان دانشگاهي كه به دليل بيكاري و عواقب ناشي از آن دچار سرخوردگي و نااميدي مي شوند. پس بهتر است داوطلبان از همين حالا به نوع شغل و زمينه هاي اشتغال رشته هاي انتخابي خود توجه كنند.
7) داوطلبان در هنگام انتخاب رشته و دانشگاههاي خارج از شهر يا استان محل سكونتشان بايد به شرايط و مسائل مربوط به "دور از خانه و خانواده" بودن توجه كنند. چون تحصيل در شهرهاي دور نياز به روحيات شخصي و خانوادگي خاصي دارد.
بهتر است داوطلب از همين حالا مسايل و مشكلات مربوط به دوري از خانه و خانواده، مشكلات خوابگاهها مشكلات اقتصادي و... را در نظر بگيرد و چنانچه قدرت سازگاري با اين مسائل را در خود مي بيند اقدام به انتخاب رشته و دانشگاه دور از محل زندگي خود نمايد. 8،برخي از رشته ها و دانشگاهها داراي "شرايط خاص" هستند و پذيرفته شدگان در آن دانشگاهها بايد طبق شرايط و ضوابط خاص آموزشي آنجا رفتار كنند.
داوطلب قبل از انتخاب رشته اي مثل رشته هاي نظامي يا انتظامي بايد با شرايط خاص آن دانشگاهها مثل پوشيدن لباس فرم، طي مراحل آموزشي و آمادگي رزمي، تمرينات بدني و...
آشنايي داشته باشد و در صورت انطباق با آن شرايط اقدام به انتخاب رشته در اين دانشگاههاي خاص نمايد.
با توجه به مطالب مذكور داوطلبان بايد با درنظرگرفتن تمامي موارد با دقت كامل انتخاب رشته كنند و به هيچ وجه دست به انتخاب رشته تصادفي نزنند و آينده خود را به دست شانس و تقدير نسپارند چون براي هر جواني مرحله انتخاب رشته مرحله اي بسيار حساس و تأثيرگذار در زندگي و سرنوشت اوست و نبايد بي توجه از كنار آن بگذرند.
منبع: روزنامه قدس
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image