مواد لازم:
انواع حبوبات (به جزلوبيا چشم بلبلي و لپه):2 ليوان
برنج: يک سوم ليوان (شسته شود)
بلغور گندم:2 ليوان
گوشت گوسفند:نيم کيلو (خرد شده)
پياز داغ:3 تا 4 قاشق غذاخوري
نعناع داغ:3 قاشق غذاخوري
زيره سبز نکوبيده:2 قاشق غذاخوري
سبزي آش:2 کيلو (پاک وخرد شود)
کشک:به ميزان لازم
پياز:يک عدد
زردچوبه:يک قاشق مرباخوري
نمک و فلفل:به ميزان لازم
طرز تهيه:
ـ حبوبات را که از شب قبل خيس کرده ايم مي پزيم.
-گوشت را با پياز و زرد چوبه و فلفل به همراه آب مي پزيم.
ـ برنج و بلغور را در قابلمه ريخته، و با آب مي گذاريم تا خوب بپزد و لعاب بيندازد.سپس حبوبات پخته شده،سبزي وگوشت پخته و کوبيده شده را با آب گوشت و پياز داغ به آش اضافه مي کنيم.
ـ در آخر زيره را در روغن تفت داده و به اصطلاح زيره داغ درست مي کنيم و با نعناع داغ داخل آش مي ريزيم و مي گذاريم تا جا بيفتد.
توجه:مي توان اين آش را را کشک سرو کرده و يا کشک را در ظرفي جدا گذاشت که هرکس به دلخواه از آن روي آش بريزد.بهتر است با کمي نعناع داغ، پياز داغ و زيره داغ آش را تزئين کنيم .
منبع: مجله هنر آشپزي/خ