مواد لازم براي 5 پيمانه مربا:
ليمو ترش: 350 گرم
سيب درشت: 6 عدد
آب: 5 پيمانه
زنجفيل تازه ي خرد کرده: 50 گرم
شکر: حدود 1/5 کيلوگرم
زنجفيل شکري: دو سوم پيمانه
روش تهيه:
پوست يکي از ليمو ها را بگيريد و به شکل نوار هاي باريکي ببريد. آن گاه آب ليمو ها را بگيريد و يک چهارم پيمانه از آن را اندازه بگيريد. سيب ها را نيز پوست بکنيد و خرد کنيد. اکنون سيب، آب و آبليمو را، در ظرف مناسبي بريزيد. بعد پوست ليمو و زنجفيل خرد کرده را درون تنظيفي بريزيد و سر آن را محکم ببنديد و درون ظرف بگذاريد. سپس ظرف را روي اجاق بگذاريد و بجوشانيد. آن گاه کيسه ي زنجفيل را از ظرف خارج کنيد و ميوه را پيمانه کنيد. حالا به ازاي هر پيمانه از ميوه، يک پيمانه شکر در نظربگيريد. اينک ميوه و شکر را به ظرف قبلي برگردانيد و دوباره روي اجاق بگذاريد تا شکر حل شود و به مدت نيم ساعت مربا بجوشد. در اين هنگام، مي بايد شربت مربا قوام آمده باشد. بعد زنجفيل شکري را به مربا اضافه کنيد و پس از 5 دقيقه مربا را در شيشه ي استريل شده و داغي بريزيد و در آن را محکم ببنديد.
نکته ي خواندني:
زنجفيل تازه و شربت زنجفيل يا چاي زنجفيل در بدن گرما توليد کرده و بدين وسيله مواد سمي و زائد بدن را به صورت عرق از بدن خارج مي سازد.
منبع:ماهنامه ي آشپز باشي شماره ي 34