موادلازم براي تهيه لواش راويولي:
تخم مرغ/4عدد
روغن مايع/100 ميلي ليتر
آب/4قاشق سوپ خوري
آرد/حدوداً 300 گرم (به ميزاني که خمير به دست نچسبد)
نمک/ به ميزان دلخواه
مواد لازم براي تهيه سس:
شير/125 ميلي ليتر
خامه/4قاشق غذاخوري
پنير نرم صبحانه/150 گرم
آرد گندم/1قاشق غذا خوري
روغن مايع/2قاشق سوپ خوري
مواد لازم براي داخل راويولي:
گوشت چرخ کرده/ حدوداً 300 گرم
پياز متوسط/1عدد
فلفل دلمه اي ريز خرد شده/2قاشق غذاخوري
زردچوبه/نصف قاشق چاي خوري
نمک و فلفل سياه/به ميزان لازم
روغن مايع براي تفت دادن
طرز تهيه لواش راويولي
ابتدا تخم مرغ ها را در ظرف گودي ريخته و به همراه آب و نمک و روغن مايع توسط همزن دستي آن قدر به هم مي زنيم تا مواد کاملاً مخلوط شده و تخم مرغ ها از حالت افتادگي خارج و روان شوند؛ سپس آرد را که از قبل الک کرده ايم به مايه اضافه کرده و به هم مي زنيم تا خمير لطيفي به دست آيد.
شکل (1) خمير را حدوداً 15 دقيقه در دماي محيط استراحت مي دهيم.
در اين مدت، گوشت چرخ کرده را با کمي روغن مايع، ادويه جات، پياز رنده شده و فلفل دلمه اي با حرارت زياد سرخ مي کنيم؛ سعي مي کنيم کف نکند و آب گوشت داخل خورش بماند. در هنگام سرخ کردن گوشت، آن را دايماً به هم مي زنيم تا کاملاً برشته شود.
در اين مرحله خمير را به صرت يک لواش نازک پهن کرده (به قطر حدوداً 2 تا 3 ميلي ليتر) و سعي مي کنيم به خمير پهن شده شکل منظم بدهيم. مستطيل را از وسط نصف مي کنيم، يک نيمه را به همان صورت رها کرده و نيمه کناري را به مربع هايي به ضلع حدوداً 3 تا 4 سانتي متر تقسيم مي کنيم. ميان هر مربع را يک قاشق چاي خوري پر از مواد گوشت آماده شده مي ريزيم و روي سطح گوشت و خمير را با آب پاش تر مي کنيم. شکل (2)
حالا نيمه لواش پهن شده را روي گوشت و خمير آماده شده مي اندازيم، سپس از روي خمير دوم اطراف گوشت ها را کاملاً فشار مي دهيم تا دو خمير خوب به هم بچسبند؛ سپس دوباره رويه را به شکل مربع هاي ريزي تقسيم کرده و با ابزار برش کنگره دار از روي خطوط برش مي زنيم. به بالشتک هاي آماده شده راويولي گفته مي شود. (شکل3)
يک قابلمه بزرگ آن را جوش مي آوريم و در حالي که آب مي جوشد، راويولي ها را داخل آن مي اندازيم و حدوداً 5 دقيقه مي گذاريم بپزد. سپس آبکش کرده و کنار مي گذاريم.(شکل 4)
براي تهيه سس
ابتدا آرد، کره و روغن مايع را در قابلمه اي کوچک تفت مي دهيم، سپس شير سرد را آرام آرام اضافه مي کنيم و مخلوط مي کنيم تا سس سفيد حاصل شود. خامه و پنير نرم خرد شده را به مواد اضافه کرده و روي حرارت ملايم آن قدر به هم مي زنيم تا مواد يکدست شوند. حالا سس ما آماده است (براي عطر دار کردن سس، فلفل سياه فراموش نشود)
اينجا به خاطر تنوع و براي زيبايي عکس، چند قطره رنگ آبي مجاز خوراکي به سس اضافه کرده ايم که در منزل اين کار ضرورتي ندارد، مگر به دلخواه. راويولي ها را داغ داغ داخل ظرف گذاشته، سس داغ را روي آن بريزيد و نوش جان کنيد. (شکل 5)
منبع: نشريه زندگي ايده آل شماره 42 /س