(ويژه ي استهبان)
مواد لازم :
خرماي بدون هسته /2 كيلوگرم
آرد گندم /250 گرم
روغن مايع /1 ليتر
دارچين /1 قاشق سوپخوري
هل آسياب كرده /1 قاشق چايخوري
كنجد /1 كيلوگرم
شيره ي انجير /200 گرم
روش تهيه:
خرما را چرخ كنيد و كنار بگذاريد. آن گاه آرد را در تابه سرخ كنيد و روغن را به آن بيفزائيد. سپس تابه را از روي اجاق برداريد، دارچين و هل را به مخلوط آرد بيفزائيد و هم بزنيد. حالا شيره ي انجير و خرما را با هم مخلوط كنيد و در تابه بريزيد و خوب مخلوط كنيد. اكنون هر بار به اندازه ي يك قاشق سوپخوري ازحلوا برداريد ودر كنجد بغلتانيد و با كف دست، كمي آن را پهن كنيد. حلوا را در ظرف دردار نگه داريد تا خشك نشود.
يادآوري 1: براي تهيه ي حلواي نارگيلي، حلوا را به جاي كنجد، درنارگيل بغلتانيد.
يادآوري 2 : براي تهيه ي اين حلوا، از خرماي زرد استفاده كنيد.
يادآوري 3 : چنانچه شيره ي انجير در دسترس نبود از انجيرخشك چرخ كرده استفاده نمائيد.
نكته ي خواندني
انجير تازه و خشك حاوي آهن است. دريافت آهن به مقدار كافي براي ساخته شدن هموگلوبين خون حياتي است. توصيه مي شود انجير همراه با منبعي از ويتامين C مثل آب پرتقال مصرف گردد تا آهن آن بهتر و بيشتر جذب شود.
منبع:منبع: نشريه آشپزباشي، شماره 43 /ع