مواد لازم :
عسل / 3 قاشق غذاخوري پر
کره آب کرده / 4 قاشق غذاخوري
شکر / 1پيمانه سرخالي
زعفران آب زده غليظ / 2 قاشق غذاخوري
خلال بادام / 150 گرم يا يک دوم پيمانه
خلال پسته / کمي براي تزئين
طرز تهيه :
شکر ، عسل و کره آب کرده را در قابلمه استيل کوچک ريخته روي حرارت تند و يکنواخت مي گذاريم تا شکر حل شود و رنگ آن تغيير يابد بعد زعفران را اضافه مي کنيم . بعد از چند دقيقه که کارامل طلايي روشن آماده شد خلال بادام را اضافه مي کنيم و هم مي زنيم وقتي خلال ها از هم جدا شده و حباب هايي در کارامل ظاهر شد زير آن را کم کرده و شعله پخش کن مي گذاريم .
سيني فر را با يک قاشق روغن مايع چرب کرده و با قاشق و مرباخوري سوهان ها را به اندازه هاي دلخواه و با فاصله در سيني مي ريزيم و روي آن را بلافاصله با پودر پسته يا خلال پسته تزئين مي کنيم بعد از سرد شدن سوهان ها را با کاردک از سيني جدا مي کنيم .
اين مواد براي تهيه 500 ـ 400 گرم سوهان عسلي مناسب است .
نکته هاي اساسي تهيه سوهان عسلي مرغوب :
1 ـ بهتر است در تهيه سوهان عسلي از قابلمه تفلون استفاده نشود .
2 ـ نبايد سوهان عسلي را زياد هم زد تا به روغن بيفتد .
3 ـ اگر يک قاشق سوهان را در سيني ريخته و پس از سرد شدن بخوريد وبه دندان نچسبد زمان مناسبي براي ريخت سوهان هاست .
4 ـ اين شيريني وقتي سرد مي شود تيره تر مي شود پس نبايد زياد روي حرارت بماند .
5 ـ مي توان به جاي بادام از فندوق پوست کنده خام ، بادام هندي خام و يا کنجد استفاده کرد .
ميزان کالري اين مواد 2500 کالري مي باشد که اگر به تعداد سوهان هاي به دست آمده تقسيم شود ميزان کالري هر سوهان عسلي به دست مي آيد .
منبع:مجله راه کمال شماره 24/خ