مواد لازم:
کدو تنبل يا کدو حلوايي: 2 کيلوگرم
آب آهک: حدود 12-10 ليوان آب را با 4-3 ليوان آهک سفيد مخلوط نماييد
آبک به مقداري که سطح کدوها را بپوشاند
شکر: 3 کيلوگرم
جوهر ليمو: يک چهارم قاشق چايخوري
دانه هل: 1 قاشق چايخوري
انرژي کل 12000کيلوکالري
روش تهيه:
کدو را پس از شستن پوست گرفته و به صورت ورقه هايي به قطر حدوداً 1/5 سانتيمتر برش دهيد.با قالب ريز شيريني، آن را قالب بزنيد و يا به اشکال هندسي در آوريد. آهک و آب را مخلوط نماييد و اجازه دهيد کاملا ته نشين شود. آب روي آن را جداکنيد. سپس کدوها را در آن ريخته و بگذاريد 24 ساعت بماند. آنگاه کدوها را در آبکش بريزيد. بشوييد و به مدت 3-2 ساعت در آب سرد قرار دهيد و چند بار آب آن را عوض نماييد.
آب و شکر را به مدت 15 دقيقه بجوشانيد. سپس کدوها را در مخلوط آب و شکر بريزيد. حرارت را کم کنيد تا آرام آرام بجوشد (درظرف را بگذاريد)
اين مربا بايد تقريبا به مدت 5-4 ساعت روي حرارت بماند. زماني که شربت مربا غليظ شد، جوهرليمو و بعد دانه هاي هل را اضافه کنيد.
منبع:نشريه دنياي تغذيه - ش100