مواد لازم :
گردو / 200 گرم
کيک اسفنجي / 500 گرم
شکر / 750 گرم
سفيده ي تخم مرغ / 12 ـ 10 عدد
سرکه / 50 ميلي ليتر
انرژي کل:7000 کيلو کالري
مواد لازم براي کيک اسفنجي (به ابعاد 40×30 سانتيمتر)
تخم مرغ/5 عدد
شکر/125 گرم
وانيل/1/8قاشق چايخوري
آب جوش/2 قاشق سوپخوري
آرد الک شده/125 گرم
بيکينگ پودر/1/4 قاشق چايخوري
روش تهيه :
گردو ، کيک اسفنجي ، شکر و سفيده ي تخم مرغ را با هم مخلوط و دوبار از چرخ گوشت رد کنيد . سپس آن را روي حرارت ملايم گاز قرار دهيد و هم بزنيد تا خوب داغ شود . حالا سرکه را به آن بيفزاييد . بعد از خنک شدن ، داخل سيني را کاغذ روغني چرب شده بيندازيد و با قيف پارچه اي با ماسوره شکوفه با فاصله درون سيني بريزيد .
نکته ي 1 : اگر شيريني داخل فر خوب پف نکرد ، مقداري پودر شکر اضافه کنيد ، چون کم شيرين است .
نکته 2 : اگر مواد شيريني داخل فر زياد باز شد ، مقداري آرد برنج بيفزاييد .
حرارت فر : 170 درجه سانتيگراد
مدت پخت : 30 دقيقه
روش تهيه کيک اسفنجي :
ابتدا زرده و سفيده را از هم جدا کنيد . سپس زرده هاي تخم مرغ را به همراه شکر و وانيل باهمزن برقي بزنيد . پس از يک دقيقه آب جوش را بيفزاييد و مواد را کاملاً هم بزنيد ، به حدي که کرم رنگ و کشدار شود . آنگاه سفيده ها را جداگانه بزنيد تا فرم بگيرد . حالا زرده ها را به آرامي و به صورت دوراني هم بزنيد تا مواد مخلوط شود . در پايان ، مخلوط آرد و بيکينگ پودر را نيزکم کم اضافه کنيد و به هم زدن ادامه دهيد تا مواد کاملاً مخلوط شوند . مايه آماده را در قالب مستطيل شکل ( به ابعاد 40 × 30 سانتيمتر ) کاغذ روغني انداخته ايد ، بريزيد و در فر با دماي 180 درجه سانتيگراد يا 350 درجه فارنهايت به مدت تقريبي 45 دقيقه يا تا زماني که روي کيک طلايي شود بپزيد . اکنون کيک را از فر درآوريد و پس از پنج دقيقه ، از قالب خارج کنيد و روي پنجره سيمي بگذاريد تا کاملاً خنک
شود .
مواد لازم براي کيک اسفنجي ( به ابعاد 40 × 30 سانتيمتر ) :
تخم مرغ / 5 عدد
شکر / 125 گرم
وانيل / يک هشتم چايخوري
آب جوش / 2 قاشق سوپخوري
آرد الک شده / 125 گرم
بيکينگ پودر / يک چهارم قاشق چايخوري
منبع : دنياي تغذيه شماره ي 87.
/س