جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
اثرات نرم کننده، ژل و تافت بر موها
-(4 Body) 
اثرات نرم کننده، ژل و تافت بر موها
Visitor 598
Category: دنياي فن آوري
بيشتر آدم‌ها از اين که موهايشان بعد از حمام حالت وز به خود مي‌گيرد و به سختي شانه مي‌شود، شاکي هستند و دوست دارند بعد از حمام کردن، موهايي نرم، صاف و درخشنده داشته باشند. شايد شما هم جزء همين افراد باشيد و شايد تا به حال، راه‌هاي زيادي را امتحان کرده باشيد. به هر حال به نظر مي‌رسد استفاده ازنرم‌کننده و حالت‌دهنده (کانديشنر) مي‌تواند يکي از آسان‌ترين و بي‌دردسرترين راه ‌حل‌ها باشد.

نرم‌کننده

حالت‌دهنده يا کانديشنر از موادي تشکيل شده که در ساختار مولکولي آن بار مثبت وجود دارد. خنثي شدن بار الکتريکي مو توسط حالت‌دهنده باعث مسطح شدن پولک‌هاي مو و صاف شدن آن‌ها و در نتيجه حالت‌پذيري، درخشش و سهولت شانه زدن در حالت خشک و مرطوب مي‌شود.
هر چه جنس مو خشک‌تر باشد، نياز بيشتري به حالت‌دهنده دارد. طوري که براي موهاي خيلي خشک و آسيب‌ديده، از حالت‌دهنده‌هايي با نفوذ ‌عمقي ‌استفاده مي‌شود.

به طور کلي، حالت‌دهنده‌ها دو دسته هستند:
دسته اول آن‌هايي‌ هستند که بعد از شامپو زدن استفاده مي‌شوند و قبل از خشک کردن نياز به آبکشي دارند، بنابراين مقدار کمي از آن روي مو باقي مي‌ماند.
دسته دوم از حالت‌دهنده‌ها، نياز به آبکشي ندارند، بنابراين تا دفعه بعد که شامپو زدن انجام مي‌شود، به طور کامل روي موها باقي مي‌مانند.
بر خلاف آبکشي شامپو که هر چه بيشتر باشد بهتر است، براي آب‌کشي حالت‌دهنده زياد افراط نکنيد. چون همان‌طور که گفته شد، بايد مقداري از حالت‌دهنده روي سطح موي شما باقي بماند.براي اين منظور، حالت‌دهنده را زماني استفاده کنيد که قصد داريد از حمام خارج شويد.

نکته ديگري که بايد تأکيد کنم، اين است که تنها مقدار کمي از حالت‌دهنده بايد روي موي شما باقي بماند، در حدي که هنوز احساس کنيد سطح مو ليز است، زيرا باقي گذاشتن مقدار زيادي از حالت‌دهنده، نه تنها باعث نرمي ‌و حالت‌پذيري بيشتر مو نمي‌شود، بلکه باعث احساس سنگيني و کدورت مو شده و آن را بد حالت مي‌کند. البته روي موهاي زبر و ضخيم، ناچاريد مقدار بيشتري از حالت‌دهنده به جا بگذاريد تا اثر کند.

حالت‌دهنده

شکل دادن به مو تاريخچه‌اي بسيار طولاني به قدمت دوران باستان دارد. در آن دوران، از استوانه‌هاي فلزي، روغن‌ها و مواد معطر براي اين کار استفاده مي‌شد، اما الان فرآورده‌هاي گوناگوني توليد شده که بخشي از درآمد ما صرف خريداري آن‌ها‌ ‌مي‌شود.
شما با اين فرآورده‌ها چقدر آشنايي داريد؟ ژل، اسپري، موس، فوم، کرم، واکس و ... و اين که هر کدام چه فايده و ضررهايي دارد.
موادحالت‌دهنده ي مو، همگي از نظر شيميايي، پليمرهاي حل شده در حلال مايع هستند. از نظر ترکيب شيميايي، ژل، موس‌ و فوم، پليمرهايي بر پايه ي آب هستند و اسپري بر پايه ي الکل است و کرم‌ها بر پايه ي روغن.
وظيفه پليمرهاي موجود در اين ترکيبات، اين است که رشته‌هاي مو را به هم وصل کند، ضمن اين که پوشش پليمري محيط بر تارهاي به هم چسبيده ي مو، باعث افزايش حجم کلي آن‌ها مي‌شود.

ژل؛ چرب ‌و چيلي سيخ‌سيخ‌کن

در حال حاضر، ژل‌هاي مو به دو دسته ي کلي تقسيم‌بندي مي‌شوند.ژل‌هاي روغني يا ميکرو ژل‌ها که به صورت امولسيون‌هاي شفاف روغن در آب هستند. (قطرات روغن آن‌قدر کوچک‌اند که امولسيون شفاف به نظر مي‌رسد.) اين نوع ژل‌ها بيشترجهت درخشندگي و گره‌گشايي از مو موقع برس يا شانه کردن استفاده مي‌شوند.
ژل بايد پوششي سبک، قابل انعطاف و شفاف روي مو بر جا بگذارد و درخشندگي خاصي به آن بدهد. ضمن آن که گره‌ها و الکتريسيته ي ساکن مو را تا حدي کم مي‌کند. هر چه مقدار ماده مصرف شده کمتر باشد، موها شل‌تر خواهند ايستاد. ولي مصرف بيش از حد ژل، موجب کدر شدن موها مي‌شود، طوري‌ که اين مواد مانند دانه‌هاي برف يا شوره ي سر روي موها جمع مي‌شوند.
ژل‌ها نسبت به موس‌ها قوام سفت‌تر و کم‌انعطاف‌تري به موها مي‌دهند و براي آرايش‌ها و مدل‌هايي که نياز به قوام و انعطاف‌ناپذيري مو دارند، به کار مي‌روند.
بيشتر توليدکنندگان براي موهاي معمولي و موهايي که به سختي حالت مي‌گيرند، فرمول‌هاي جداگانه دارند.

موس؛ نرم ونازک مثل کف

موس يا فوم، يکي از محصولات شکل‌دهنده مو است که به شکل کف‌ِ کرم‌مانند، از بطري خارج مي‌شود.
مواد تشکيل‌دهنده‌ ي آن شبيه ژل مو است، با اين تفاوت که در قوطي‌هاي تحت فشار است و در ترکيب آن، علاوه بر مواد فعال، مقدار کمي ماده ي پيشران وجود دارد که وظيفه خارج کردن ماده و توليد کف را دارد. اين کف با شانه روي مو پخش مي‌شود.
موس لايه ي نازک تري نسبت به ژل روي مو به‌ جا مي‌گذارد. در عوض، قدرت نگهداري کمتر و توانايي کمتري در شکل دادن مو دارد و آدم در موقع استفاده از موس، نسبت به ژل احساس بهتري دارد. موس‌ها در واقع براي قوام ‌و ضخامت دادن به مو در نظر گرفته شده‌اند و بيشتر به همراه سشوار استفاده مي‌شوند.

تافت؛ فيس‌فيس پُر فروش

‌افشانه‌ها يا اسپري‌هاي مو، محلول‌هايي هستند که وقتي به مو زده مي‌شوند، ‌پوشش نازکي با استحکام کافي ايجاد مي‌کنند که بعد از تبخير حلال، مو را در جاي خود‌ ‌نگه مي‌دارد.
اسپري‌هاي مو دو دسته‌اند:
- اسپري مدل‌دهنده که براي مدل دادن به موها به کار مي‌رود.
- اسپري تثبيت‌کننده که براي تثبيت مدل مو، استفاده مي‌شود.
هر چه قطرات اسپري با اندازه ي درشت‌تري پراکنده شوند، موها با قدرت بيشتري به هم متصل مي‌شوند، ولي در عوض ديرتر خشک مي‌شوند و مو حالت چسبناک به خود مي‌گيرد.

هر چه اندازه قطره‌هاي اسپري کوچک‌تر باشد، قدرت اتصال موها کمتر شده، زودتر خشک مي‌شود و با برطرف شدن حالت چسبناک، احساس بهتري هنگام دست کشيدن به موها، بر جاي مي‌ماند.

چه شامپويي بخريم؟

شما تا به حال به قصد خريد شامپو يا نرم‌کننده، سري به بازار گيج‌کننده شامپوها زده‌ايد. هزاران نوع شامپو در بازار موجود است و هر هفته هم انواع جديدتري به فروشگاه‌ها مي‌آيند. فروشنده‌هاي مختلف، شامپوهايي را به شما پيشنهاد مي‌کنند که بعضي از آنها واقعا از لحاظ قيمت با انواع ديگر تفاوت زيادي دارند. آن وقت است که شما از خودتان مي‌پرسيد:

آيا قيمت شامپوها معيار قابل قبولي براي بهترين بودن آنهاست؟

براي رهايي از سردرگمي هنگام خريد شامپو، گفتگويي با دکتر محمدعلي نيلفروش‌زاده، متخصص پوست و مو و رييس مرکز تحقيقات پوست و سالک در اين خصوص داشته ايم که پيش روي شماست.

آقاي دکتر! بهترين شامپو، چه شامپويي است؟

چيزي به عنوان بهترين شامپو وجود ندارد. اغلب شامپوها اثر پاک‌کنندگي مطلوبي دارند و پولي که شما براي خريد شامپو پرداخت مي‌کنيد، سليقه شخصي است و لزومي ندارد براي بدست آوردن شامپوي خوب، حتما پول زيادي خرج کنيد. مقصودم اين است که الزاما قيمت گران شامپو، معيار خوب بودن آن نيست.
همه شامپوها حاوي ترکيبات سورفاکتانت هستند و عمل زدودن چربي و چرک و ساير زوايد روي مو را انجام مي‌دهند که اين مواد همراه با کف در موقع آبکشي از بين مي‌روند.

کف زياد شامپوها چه‌طور؟ آيا نشانه بهتر بودنشان نيست؟

سورفاکتانت‌هاي متنوعي با خواص متفاوت وجود دارند. بعضي از آنها براي برطرف کردن گرد و خاک، و بعضي ديگر براي برطرف کردن چربي بهترين اثر را دارند. بعضي‌ها کمتر کف کرده و بعضي زياد کف مي‌کنند. براي همين توليدکنندگان شامپو از انواع مختلف سورفاکتانت‌ها کمک مي‌گيرند. براي مثال شامپوي موي چرب در مقايسه با شامپوي موي خشک بايد سورفاکتانتي با کيفيت بالاي چربي‌زدايي داشته باشد.
در هر صورت مصرف‌کنندگان، اختلاف بين شامپوها را خيلي کم متوجه مي‌شوند، بنابراين فکر نکنيد شامپوهايي که تحت عنوان شامپوي تقويتي هستند، شامپوي بهتري هستند. توليدکنندگان، عوامل غليظ کننده يا رقيق‌کننده را به لحاظ فروش و تجمل به شامپو اضافه مي‌کنند. حتي اگر سورفاکتانت‌ خاصي، کف کافي توليد نکند به شامپوها مواد کف‌زا مي‌افزايند که همه اينها جنبه تجمل و حفظ بازار تبليغات را دارد.

پس ما چه‌طور يک شامپوي مناسب براي موهايمان بخريم؟

چون موها متفاوت هستند و شامپوها نيز مختلف، بهترين راه، امتحان کردن انواع شامپو و در نهايت انتخاب مناسب‌ترين آنهاست. بر چسب روي شامپو به معرفي ترکيبات موجود در آن مي‌پردازد. اگر موهاي شما در اثر مواد مختلف مثل مواد مش يا فر يا به هر دليل ديگري، آسيب ديده، بهتر است به اسيديته شامپو دقت کنيد.
اسيديته شامپوها بين قليايي متوسط تا اسيدي سبک تنظيم مي‌شوند.
اگر موهايتان آسيب‌ديده شامپوهاي خنثي يا شامپويي با اسيديته سبک که مو را کمتر متورم کرده و لايه خارجي کوتيکولي مو را کمتر به هم مي‌ريزد، انتخاب کنيد.

مواقعي که مو به نرم‌کننده احتياج دارد، مي توانيم از شامپوهايي که حاوي مواد نرم‌کننده هستند استفاده کنيم؟

خير، توصيه ما اين است که اگر موي شما به نرم‌کننده نياز دارد، به جاي استفاده از اين‌گونه شامپوها، بعد از زدن شامپو و شستن آن، از يک نرم‌کننده استفاده کنيد، چون مشکل است که يک شامپو دو عمل تميز کردن و نرم کردن موها را با هم انجام دهد و در عين حال لايه‌اي از ذرات نرم‌کننده در آن شامپو روي موها باقي مي‌ماند که اين ذرات، خود مي‌توانند باعث تجمع چربي شوند.
بهترين کار اين است که به موهايتان شامپو بزنيد و بعد از آبکشي از يک نرم‌کننده استفاده کنيد. اين ترکيبات وقتي به دنبال شامپو مصرف شوند، روي تار مو پوششي نامرئي و ظريف به جا مي‌گذارند که کوتيکول به هم خورده ي مو را صاف مي‌کند و ممکن است حتي جاهايي از کوتيکول مو را که کنده شده است، پُر کند. با اين کار، مو کمتر گره مي خورد و به راحتي شانه مي‌شود و به درخشندگي و توان آن افزوده مي‌شود.
اکثر کانديشنرها (Conditioner) يا حالت‌دهنده‌ها، فوري عمل مي‌کنند و فقط براي يک دقيقه بايد روي مو بمانند و سپس آبکشي شوند. اين ترکيبات تقريبا براي اکثر مردم رضايت‌بخش هستند، اما براي موهاي آسيب‌ديده بايد از حالت‌دهنده‌هاي سنگين‌تري استفاده کرد که قبل از آبکشي، بايد مدت 10 دقيقه يا بيشتر روي سر بمانند.
يادآور مي‌شوم به ادعاهاي گوناگون تبليغاتي توجه نکنيد و اين نکته را به ياد داشته باشيد که ساقه موها بافت مرده‌اند و نمي‌توان آنها را تغذيه کرد و يا آسيب‌ها را به‌طور دايمي تغيير داد. کانديشنرها به‌ طور موقتي عمل مي کنند و بس.

پس ويتامين‌ها و عصاره‌هاي گياهي موجود در آنها موجب درمان آسيب‌ها نمي‌شوند؟

تنها راه درمان موهاي آسيب‌ديده، کوتاه کردن آنهاست نه شستشو. بايد منتظر ماند تا موي سالم جايگزين شود. اضافه کردن انواع عصاره گياهان و ... به حالت‌دهنده‌ها مانند ساير روغن‌ها يا پروتئين‌ها عمل مي‌کند. پروتئين‌ها به مو و سطح آسيب ديده مي‌چسبد و کوتيکول را پُر مي‌کند. جالب است بدانيد همه حالت‌دهنده‌ها يکسانند و تنها در قسمتي که مو به آن احتياج دارد جذب مي‌شوند و بقيه آبکشي مي‌شود. آب هميشه اولين ماده‌اي است که روي برچسب‌هاي اين مواد وجود دارد، چون پايه همه مواد ديگر است. جاذب‌الرطوبت‌ها و گليسيرين، با جذب آب از هوا، مو را نرم و براق مي‌کند.
پروتئين‌ها نيز موقتا ترک‌ها را به هم مي‌چسبانند و سطح نابرابر مو را صاف مي‌کنند تا موها آسيب جدي نبينند.
در مورد بعضي ترکيبات گياهي ، تخم مرغ، حنا و... با اينکه گفته مي‌شود خاصيت طراوت‌افزايي و جواني دارند، اما سند علمي براي چنين ادعايي وجود ندارد.
منبع:www.parswoman.com
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image