مواد لازم
انگور بي دانه - 2کيلوگرم، شيرين و رسيد ه
سيب يا به - 2تا3عدد،(در صورت تمايل)
پودر هل - کمي
طرزتهيه
انگورها را از خوشه جدا کرده و خوب بشوييد و در قابلمه بزرگي که گنجايش انگورها را داشته باشد بريزيد. درون قابلمه با دست آن ها را کمي له کنيد. قابلمه را روي حرارت متوسط بگذاريد و گاهي آن را با قاشق چوبي هم بزنيد تا زماني که انگورها کاملاً پخته شد ه و رنگ ان به قرمز قهوه اي متمايل شود. وقتي انگورها شروع به تغيير رنگ کرد ند، مي توانيد سيب يا به درسته را داخل آن ها بريزيد تا کاملاً بپزند. وقتي رنگ انگور کاملاً تغيير کرد و مثل مرباهاي د يگر شيره پس داد و غليظ شد، خمس آماد ه است . مي توانيد در اين زمان کمي پودر هل به آن اضافه نمود ه و خوب هم بزنيد. بعد از سرد شد ن آن را در شيشه هاي کوچک ضد عفوني شده تقسيم کرد ه و در آن ها را خوب ببنديد.
نکته
1ـ هم زد ن خمس را فراموش نکنيد به خصوص وقتي که دارد به قوام مي ايد.
2ـ اين مربا شکر ندارد.
3ـ موقع مصرف براي صبحانه يا عصرانه مي توانيد آن را با نان و مغز گردو ميل نماييد که بسيار خوشمزه است .
4ـ سيب يا به پخته شد ه در خمس را مي توانيد خرد کرد ه و بين شيشه هاي مربا تقسيم کنيد ميوه پخته شد ه در خمس طعم ملس و مطلوبي دارد.
منبع: هنر آشپزي 74