موادلازم براي 4نفر:
برنج 2پيمانه
لپه نصف پيمانه(آبپز)
پياز 2عدد
سير نصف قاشق چايخوري،رنده شده
زنجبيل نصف قاشق چايخوري،رنده شده
ماست يک ليوان
گشنيز، نعناع 1استکان، ساطوري
چوب دارچين 3تا4 تکه
زيره سياه 1 قاشق سوپخوري
گرم ماسالا 1 قاشق چايخوري
زردچوبه،فلفل قرمزيا فلفل سياه،نمک به دلخواه
آبليمو تازه 1 قاشق سوپخوري
شير 1 استکان
طرز تهيه:
1ـ پياز را سرخ کرده و نصف آن را براي دم کردن برنج کنار بگذاريد. بقيه ي پياز را با سير،زنجبيل و زردچوبه را مخلوط کرده و کمي تفت دهيد، سپس ماست و نمک و فلفل را اضافه کرده هم بزنيد. پس از کشيده شدن آب ماست ، لپه را به آن اضافه کرده و کمي تفت دهيد کنار بگذاريد.
2ـ هنگام پختن برنج زيره سياه و چوب دارچين را اضافه کنيد. پس از آبکش کردن برنج مواد فوق را لابه لاي برنج بدهيد و روي آن بقيه پياز داغ کنار گذاشته شده و گرم ماسالا و مقداري محلول زعفران، آبليمو، شير، گشنيز و نعناع را ريخته و دم کنيد و پس از دم کشيدن پلو را هم زده و دارچين ها را از داخل غذا بيرون بياوريد.
نکته: انرژي کل اين غذا 1970کيلوکالري مي با شد که 72درصد آن از کربوهيدرات، 11درصد آن از پروتئين و 17درصد آن از چربي تامين مي گردد.
منبع:نشريه ي هنر آشپزي شماره ي 57 /س