جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
الگوهاي انتخاب و کاربرد رنگ در دکوراسيون داخلي ساختمان
-(2 Body) 
الگوهاي انتخاب و کاربرد رنگ در دکوراسيون داخلي ساختمان
Visitor 297
Category: دنياي فن آوري
نخستين نکته اي که بايد به هنگام انتخاب الگوي رنگي مد نظر داشته باشيد، شخصيت خود شماست. ساير سوالات مقدماتي عبارت اند از :
1- چه نوع فعاليتي قرار است در اين مکان انجام گيرد؟
2- چه نوع رنگ هاي طبيعي در اين مکان وجود دارد؟
3- به چه مقدار نور احتياج است؟ اين فضا اساسا مکاني است روشن يا تاريک؟
4- در اين جا اساسا مايل به داشتن فضايي گرم يا سرد هستيد؟
5- آيا در پي ايجاد محيطي برانگيزاننده و شاد يا فضايي ساکت و آرام هستيد؟
6- آيا مايليد فضاي اتاق بزرگ تر يا کوچک تر از اندازه ي واقعي آن به نظر برسد؟
7- شکل اصلي اتاق چيست؟ باريک و طويل يا کوتاه و پهن است؟
8- سقف اتاق بلند است يا کوتاه؟
تصور کنيد مي خواهيد اتاقي را با رنگ هاي قوي، درخشان و انگيزاننده رنگ آميزي نماييد. چنين خصوصياتي معمولا موجب کوچک تر به نظر رسيدن فضاي ظاهري اتاق مي شود. در اينجا، قرمز، سرخابي، نارنجي و زرد اثر دلخواه شما را دارا خواهند بود. اين رنگ ها در اتاقي که فعاليت و جنب و جوش فراواني در آن ها انجام مي پذيرد، بيشترين تاثير ممکن را بر جاي مي گذارند. ممکن است مايل باشيد تمام آشپزخانه يا بخشي از آن را با چنين رنگي بياراييد. اتاق بازي بچه ها و اتاق هاي غذا خوري از ديگر مکان هاي مناسب براي استفاده از چنين رنگ هايي به شمار مي روند.
از سوي ديگر، امکان دارد خواهان محيطي آرام تر و راحت تر و ساکت تر باشيد. رنگ هاي سبز، فيروزه اي، بنفش تيره و آبي فراهم آورنده ي چنين فضايي هستند. ممکن است مايل باشيد از اين رنگ ها در اتاق خواب يا اتاق مطالعه استفاده کنيد. اين چهار رنگ، باعث فزوني انبساط خاطر و وسعت فکر مي شوند.

سقف ها، ديوارها و کف اتاق ها:

نکته ي بسيار مهمي که لازم است به هنگام طراحي رنگ در دکوراسيون فضاي مورد نظر به خاطر داشت، اين است که رنگ ها معمولا در فضاهاي وسيع، غليظ تر به نظر مي رسند.
بهتر است براي سقف ها رنگ روشن تري در مقايسه با ساير بخش هاي اتاق انتخاب کنيد. اين کار خصوصا در شب و نبود منبع نور طبيعي، به حفظ نور کمک مي کند.
رنگ هاي رايج براي سقف ها، عبارتند از سفيد، سفيد مايل به خاکستري يا زرد. با اين حال، در صورتي که مايل باشيد سقف، کوتاه تر از ارتفاع واقعي اش به نظر برسد، مي توانيد از رنگي تيره تر از رنگ ساير بخش هاي اتاق استفاده کنيد. در اتاق هايي که سقف هاي کوتاه تري دارند، مي توان احساس صميميت و خودماني بودن کرد، در حالي که ممکن است سقف هاي خيلي بلند، احساسي از سرکوب شدگي به ما القا کنند و سبب بروز بيماري ترس از فضاهاي تنگ و محصور (Claustrophobic) گردند.
رنگ هاي رايجي که براي ديوارها به کار مي روند، بين رنگ هاي روشن، متوسط و سفيد متغيرند. در اينجا نيز دليل انتخاب چنين رنگ هايي، اين است که بتوان از نور، بيشترين بهره را برد. اما اگر امکان ورود نور زياد به داخل اتاق وجود داشته باشد، به جاي آن ها، از سياه آميخته هاي تيره تر استفاده مي کنند. افزودن نور مصنوعي به اين گونه رنگ آميزي، مي تواند فضايي چشمگير و جالب توجه را خلق نمايد.
رنگ کف اتاق ها، معمولا بين سياه آميخته هايي متوسط و تيره متغير و يا به روشني رنگ ديوارها مي باشد. نکته اي کاربردي که به هنگام انتخاب رنگ کف اتاق ها مد نظر قرار مي گيرد، اين است که چنين رنگ هايي به حد کافي براي نشان ندادن چرک، لک و فرسودگي تيره باشند.در صورتي که مايل به استفاده از رنگ هاي روشن تري هستيد، آن ها را در بخش هايي از ساختمان به کار بريد که حداقل رفت و آمد يا کمترين ميزان نظافت را نياز داشته باشند.

اتاق ها:

اتاق نشيمن

رنگ هاي اتاق نشيمن را بايد بر اساس رنگ هاي طبيعي موجود در اتاق انتخاب نمود. در وهله ي اول، بايد رنگ کف اتاق، شومينه، آجرها يا کارهاي سنگي را مورد توجه قرار داد و از تضاد (کنتراست) قوي ميان سياه آميخته هاي تيره و روشن پرهيز کرد. چراکه تضادها باعث جلب توجه مي شوند و چون معمولا چنين اتاقي را به مطالعه، استراحت، گوش دادن به موسيقي و گفتگو اختصاص مي دهيم، ميل نداريم هيچ موردي موجب پريشاني حواس ما گردد.
بهتر است پرده يا کرکره هايي را انتخاب کنيد که تضاد کمتري با رنگ ديوار همجوار خود داشته باشند. به عنوان اصلي کلي، توصيه مي کنيم که براي رنگ مبلمان، قاليچه ها و رويه ي صندلي ها، از درجاتي تيره تر از رنگ ديوارها استفاده کنيد. با اين کار، طرح اصلي اتاق نشيمن با رنگ ها در هم مي آميزد، بدون آن که تضاد فاحشي ميان آن ها به چشم بخورد. مي توانيد با برگزيدن رنگ هايي مناسب براي وسايلي چون گلدان، آباژور و گياهان تزييني، سايه روشن هاي موثري به اتاق بيفزاييد.

اتاق غذاخوري

استفاده از رنگ هاي روشن و متوسط براي ديوارهاي اتاق، فضاي شاد و گرم و دوستانه اي را فراهم مي آورد. پيشنهاد مي کنيم رنگ هايي را برگزينيد که با رنگ هاي طبيعي غذا همگون باشند. از آنجايي که رنگ هاي خيلي پريده رنگ مانند انواع رنگ هاي سبز و زرد يادآور بيماري و ناخوشي هستند، بهتر است از انتخاب اين گونه رنگ ها براي اتاق غذاخوري بپرهيزيد.
رنگ هاي متضادي را مي توان در بخش هاي کوچکي از اين اتاق، مانند روميزي يا دستمال سفره به کار برد. به طور کلي، در پي يافتن درجات روشن رنگ ها باشيد تا بدين طريق، رنگ غذاها به خوبي به چشم بيايند.

اتاق خواب

اين اتاق، محلي است براي استراحت کردن و آرامش يافتن. پيشنهاد مي شود به جاي استفاده از رنگ هاي متضاد و تند، رنگ هاي ملايم و مليحي را براي اين اتاق انتخاب کنيد. آب و هواي محل زندگيتان را مد نظر داشته باشيد. در کشورهاي سردسير، رنگ هاي گرم انتهاي طيف رنگي، رنگ هاي مناسبي هستند و در مناطقي که آب و هواي گرم تري دارند، رنگ هاي سرد انتهاي ديگر طيف، رنگ هاي نيرو بخشي به شمار مي روند.

اتاق بچه ها

براي بچه هاي زير سيزده سال، به منظور ايجاد محيطي شاد و درخشان، رنگ هاي زرد و نارنجي و قرمز انتهاي طيف رنگي پيشنهاد مي شود. براي سنين بالاتر، درجات روشن تر طيف هاي آبي و سبز داراي ارجحيت مي باشند. براي چنين اتاقي، نبايد از رنگ هاي تيره استفاده کرد. به نور اتاق توجه خاصي داشته باشيد تا بچه ها به هنگام مطالعه، دچار خستگي نشوند.

اتاق خواب هاي مشترک

در اتاق خواب هايي که مشترکا مورد استفاده ي يک زوج قرار مي گيرند، بايد الگوي رنگي را طوري انتخاب کرد که مناسب هر دو نفر باشد. پيشنهاد مي کنيم رنگ هاي تيره و تند را به کار نبريد، چراکه اين گونه رنگ ها، فضاي خيلي سنگين و ناخوشايندي را ايجاد مي کنند. براي چنين اتاقي، سفيد آميخته هاي ملايم و مليحي، چون سرخابي، گل بهي، ليمويي کم رنگ، ارغواني ملايم و صورتي را برگزينيد، چون رنگ هاي گرم و آرامش بخشي هستند.

حمام

از آنجايي که معمولا فضاي کوچکي را به حمام اختصاص مي دهند، توصيه مي کنيم درجات روشن و متوسط رنگ ها را براي ديوار برگزينيد تا بدين طريق، مکاني دلبازتر و وسيع تر به نظر برسد. دستشويي، وان، توالت و کاشي ها، وسايل تقريبا ثابت و دائمي هستند و شايد بهتر باشد آن ها را نقطه ي آغاز طرح رنگي خود در نظر بگيريد. از آنجايي که سفيد و رنگ هاي مايل به سفيد، نماد و مشوق پاکيزگي هستند، آن ها را مي توان رنگ هاي خوبي براي حمام ها دانست. درجات روشن و متوسط آبي، فيروزه اي، آبي-سبز و سبز، نماد عناصر طبيعي و تداعي کننده ي تازگي و طراوت آب و فضاهاي باز هستند. حوله ها، مسواک ها و مو خشک کن ها، همگي از جمله وسايلي هستند که به کمک آن ها، مي توان رنگ هاي متضادي را مرتبط با طرح رنگي مورد نظر، به محيط افزود.
منبع: www.newdesign.ir
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image