مواد لازم براي 4 نفر :
برنج خام /دو و نيم پيمانه
نمک براي خيس کردن برنج /دو و نيم قاشق چايخوري
گوشت چرخکرده /250 گرم
پياز رنده شده /1 عدد
کره /100 گرم
نمک /1 قاشق چايخوري
شکر /2 قاشق سوپخوري
کدو حلوايي پوست کنده /300 تا400 گرم (مکعبي خردشده)
پياز داغ /3 قاشق سوپخوري
ادويه پلويي /1 قاشق چايخوري
فلفل قرمز /نصف قاشق چايخوري
زعفران دم کرده /1 قاشق سوپخوري
طرز تهيه :
برنج را از 1 تا 6 ساعت قبل از تهيه غذا پاک کرده ، بشوييدو با نمک خيس کنيد . گوشت چرخکرده را داخل کاسه اي بريزيد و پياز رنده شده ، فلفل قرمز و نصف قاشق چايخوري نمک را به آن بيفزاييد و کوفته ريزه درست کنيد . تابه اي را روي حرارت قرار دهيد و نيمي از کره را در تابه بريزيد و کوفته ريزه ها را در آن سرخ کنيد.
کدوحلوايي ، نمک و شکر را افزوده و کمي تفت دهيد . سپس برنج را به روش چلوي ساده آبکش کنيد و در زمان دم کشيدن برنج از مايه گوشت و کدوحلوايي لاي برنج بريزيد و روي آن پياز داغ و ادويه پلويي ريخته وپلو را دم کنيد و زعفران را با بقيه کره ذوب شده مخلوط نموده و در اواخر طبخ روي پلو بدهيد . نوش جان!
نکته:
اين پلو در مناطق سرد ايران بخصوص نواحي شمال غرب کشور و در فصل زمستان تهيه مي شود و بسيار لذيذ است.
منبع:هنر آشپزي،شماره 41/خ