مواد لازم :
گندم: 200گرم
نخود: 150گرم
گوشت گوسفندي: 300گرم
آب: 2ليتر
پياز: 2عدد
تره:250گرم
آب قلم:1ليتر
روغن:به ميزان لازم
نعنا داغ:به ميزان لازم
نمک و زردچوبه:به ميزان لازم
طرز تهيه :
گندم را در هاون کمي بکوبيد . گندم کوبيده را با نخود از شب قبل در آب خيس کنيد.
حبوبات و گوشت را با دوليتر آب روي حرارت بگذاريد، تا با شعله ملايم کاملاً بپزند.براي پخت گوشت و حبوبات حدود 5تا6ساعت زمان لازم است دراين فاصله مخلوط را چندين بار هم بزنيد تا آش غلظت لازم را به دست آورد.
پيازرا نگيني خرد کنيد و همراه روغن و زردچوبه تفت دهيد تا طلايي شود .سپس تره را يک سانتي خرد کنيدو به پياز بيفزاييد تا حدود يک تا دو دقيقه تفت بخورد .مخلوط پياز سرخ کرده و تره را همراه آب قلم به آش بيفزاييد و مواد را خوب هم بزنيد. دراين مرحله اجازه دهيد آش خوب جا بيفتد.سپس آش را از روي حرارت برداريد.
آش را درظرف مخصوص سروبکشيد و روي آن را با نعنا داغ تزيين و سرو کنيد.
اين آش مخصوص شهر سبزوار دراستان خراسان است .
منبع: مجله سرآشپز - شماره21