سرو براي 4 تا 6 نفر
زمان پخت: 120 دقيقه
مواد لازم:
برنج/4پيمانه
ماش/2پيمانه
گوشت مرغ يا مغز ران گوساله /500گرم
پياز سرخ کرده /2قاشق سوپخوري
خرماي سرخ کرده /100گرم
آب /3تا4پيمانه
نمک و زردچوبه و فلفل سياه/به ميزان لازم
روغن/به ميزان لازم
طرز تهيه:
ابتدا برنج را بشوييد و خيس کنيد.
سپس به دلخواه مرغ يا گوشت خرد شده را با پياز سرخ کرده، نمک، فلفل سياه و کمي زرد چوبه خوب تفت دهيد. سپس اجازه دهيد با 3 تا 4 پيمانه آب بپزد؛ به صورتي که در انتهاي پخت، تنها يک پيمانه آب باقي داشته باشد. در صورت استفاده از خرما، خرماي هسته گرفته را در کمي روغن تفت دهيد.
ماش را با يک و نيم پيمانه آب بگذاريد بپزد و بعد آن را آبکش کنيد تا آب اضافي آن گرفته شود.
در قابلمه اي برنج را همراه کمي نمک و زردچوبه بجوشانيد و آبکش کنيد. سپس برنج آبکش کرده را با ماش پخته مخلوط کنيد.
کف يک قابلمه کمي روغن بريزيد و مخلوط برنج و ماش را در آن بريزيد و قابلمه را 45 دقيقه روي حرارت ملايم دم کنيد. مي توانيد اين پلو را با خرماي سرخ کرده يا مرغ و گوشت پخته، سرو کنيد.
منبع:ماهنامه بين المللي تغذيه و رژيم درماني سرآشپز شماره 18 /س