جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
تنها چرا با ما باش...
-(5 Body) 
تنها چرا با ما باش...
Visitor 492
Category: دنياي فن آوري
همه مردم کم و بيش احساس تنهايي مي کنند . يکي از جنبه هاي تنهايي اين است که فرد مي پندارد خانواده يا دوستانش او را درک نمي کنند و پذيراي او نيستند . بيم و نگراني ناشي از تنهايي ممکن است ريزه کاري هاي ساده زندگي را نيز تحت تأثير قرار دهد .
بيشتر انسان ها از احساس تلخ تنهايي ، جدايي ، طردشدگي و بيگانگي با ديگران شکايت دارند . بعضي نيز مي خواهند تنها باشند . برخي ديگر نيز به دنبال حس عروج و تعالي در تنهايي هستند و برخي ديگر از اينکه گاهي تنها باشند ، لذت مي برند .
شايد از جمله ويژگي هاي آدمي اين باشد که گاهي درطول حياتش تنهايي را تجربه مي کند ، اما کمتر کسي را مي توان يافت که از هميشه تنها ماندن لذت ببرد . معمولاً روان شناسان به سه نوع تنهايي اشاره مي کنند .
1 ـ تنهايي اجتماعي : زماني است که شخص از شبکه اي از دوستان و آشناياني که با آنها شريک زندگي شود ، محروم است .
2 ـ تنهايي موقعيتي : وقتي اتفاق مي افتد که برخي اوضاع و احوال زندگي فرد سبب مي شود او خود را تنها احساس کند .
3 ـ تنهايي عاطفي : معمولاً از نارسايي ها در برقراري روابط صميمي ناشي مي شود . اين شکل تنهايي نه موقعيتي است و نه معلول فقدان روابط اجتماعي .

تفاوت تنها بودن با تنهايي :

زندگي بدون رابطه اي نزديک و همراه با اين احساس که مقدار و کيفيت روابط مورد آرزوي شخص ، بالاتر از مقدار و کيفيت روابط فعلي است ، تنهايي نام دارد . اما بايد توجه داشته باشيم افرادي که ترجيح مي دهند در انزوا به سر برند تا به کار خود ادامه دهند ، مانند بسياري از نويسندگان و هنرمندان ، تنها هستند ولي تعريف تنهايي براي آنان لزوماً صادق نيست . تنها بودن صرفاً به معناي آن است که کسي از ديگر مردم جدا باشد ، اما تنهايي بيشتر به احساس فرد اشاره دارد . بنابراين تنها بودن ممکن است همراه تنهايي باشد يا نباشد .
فرد تنها احساس مي کند مورد بي مهري کامل قرار گرفته و اجازه ندارد در فعاليت هاي مشترک با ديگران شرکت کند . تمايل عمومي بر اين باور است که ديگران نگرش ها و باورهاي مشترکي با ما دارند اما افرادي که احساس تنهايي مي کنند چنين حسي ندارند .
اين گونه افراد علاوه بر احساس نداشتن مشابهت با ديگران ، کمتر به کسي اعتماد مي کنند . شخصي که احساس تنهايي مي کند ، غالباً اوقات فراغتش را نيز با فعاليت منفردانه مي گذراند ، ملاقات کمي با دوستان دارد ، دوستان وي نيز موقتي هستند و دوستان نزديکي ندارد . تنهايي با عواطف منفي از قبيل افسردگي ، اضطراب ، غم ، نارضايتي و خجالت همراه است و کساني که افراد تنها را مي شناسند ، معمولاً آنان را سازش نايافته ارزيابي مي کنند .
اشخاصي که از تنهايي عاطفي رنج مي برند ، غالباً عزت نفس يا خودپنداري مثبت پاييني دارند و در برخوردهاي اجتماعي ، مضطرب مي شوند زيرا نگران هستند که از سوي ديگران طرد شوند يا مورد آزار ايشان قرار گيرند .
افراد تنها با توجه به ادراک منفي از موقعيت آنان ، راهبرد اجتماعي آرام و محافظه کارانه اي را در پيش مي گيرند زيرا از خطر مطرود شدن اجتناب مي ورزند . اين تمايل براي خويشتنداري و سالم ماندن در روابط بين فردي ، برداشتي منفي بر ديگران به جا مي گذارد . بر عکس ، افراد موفق در روابط اجتماعي بيشتر مايلند که يک موقعيت جديد اجتماعي را به عنوان چالش جالب توجه و فرصتي براي به دست آوردن دوستان جديد محسوب کنند . نتيجه اين راهبرد آن است که گشاده رو باشند و در نتيجه ديگران هم واکنش مثبتي خواهند داشت .

راههاي کاهش تنهايي:

از آنجا که تنهايي صرفاً با گذشت زمان شدت نمي يابد ، بيشتر پژوهشگران برخي از انواع مداخله فعال را براي کمک به افراد تنها موفق مي دانند . بدون اين مداخله ها ، تنهايي مي تواند عقب نشيني به سمت کامروايي تخيلي ، فرو رفتن بيش از حد در کار ، اعتياد به الکل و مواد مخدر را براي تقليل درد برانگيزاند .
افزون بر تغيير شناخت هاي سازش نايافته ، تغييرات رفتاري نيز لازم است . يک راهبرد عملي اين است که فرد تنها الگوهاي موفقيت آميز ميان فردي را در نوار ويدئو مشاهده کند ، سپس مهارت هاي اجتماعي را در يک موقعيت بدون تهديد در حالي که ضبط مي شود تمرين و نتايج آن را مشاهده کند . گاهي لازم است افراد فاقد مهارت اجتماعي درباره ي فعاليت هاي ويژه ( از قبيل آغاز سخن گفتن ، نشان دادن علاقه و نشاط هنگام تعامل با ديگري ، احترام گذاشتن و تحسين کردن ) آموزش ببينند ، که شخص قبل از مواجه شدن با موقعيت واقعي مي تواند آنها را تمرين و امتحان کند .
منبع:مجله خدايا کمکم کن،شماره 6
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image