دانستني هايي درباره ظروف يكبار مصرف
استفاده نادرست از ظروف يكبار مصرف مىتواند موجب آزاد شدن مواد آلى و تركيبات موجود در ديواره ظروف و ورود آنها به داخل مواد غذايى شود كه مصرف آنها براى سلامتى خطرناك است.
ظروف يكبار مصرف كه براى مواد غذايى داغ استفاده مىشود، به علت ضعيف بودن اين مواد در مقابل حرارت، باعث آزاد شدن مونومرهايى مىشود كه اين مونومرها چون شيميايى هستند سلامت انسان را به خطر مىاندازند و موجب بروز سرطان مىشوند.
فرو رفتگى، ذوب شدن قسمتهايى از ظروف يكبار مصرف و در صورت استفاده از ظروف رنگى، پخش مواد رنگى به داخل مواد غذايى از جمله نشانههايى است كه افراد مىتوانند در هنگام استفاده از ظروف يكبار مصرف به آن دقت كنند.
ظروف يكبار مصرف، بىرنگ و شفاف فقط براى اغذيه و نوشيدنىهاى سرد مناسب هستند و نبايد براى نوشيدنىها و غذاهاى داغ استفاده شوند.
ظروف يكبار مصرف سفيدرنگ و فومدار براى مواد غذايى سرد، گرم و مرطوب مناسب هستند و براى مواد غذايى داغ، نبايد استفاده شوند.
هنگام استفاده از ظروف رنگى احتياط بيشترى لازم است چرا كه جنس اين ظروف به گونهاى است كه توانايى نگهدارى رنگ را ندارند و هنگام تماس با چاى يا غذاى داغ، رنگ حل مىشود و يك لايه از آن وارد غذا يا چاى مىشود.
بنابراين هنگام استفاده از ظروف يكبار مصرف مراقب باشيد كه اين ظروف از مواد پلاستيكى بازيافتى تهيه نشده باشند. معمولاً ظروف بازيافتى كدر و تيره هستند و نشانى هم از علامت استاندارد ندارند.
در هنگام استفاده از اين ظروف به علامت اختصارى كه در كف ظرف حك شده نيز توجه كنيد ظروفى كه با علامت PE و PP و PSنشان داده مىشوند و سفيدرنگ هستند مىتوانند براى بستهبندى مواد غذايى گرم و مرطوب مورد استفاده قرار گيرند ولى براى نگهدارى غذاهاى داغى مانند آش، شلهزرد و ... مناسب نيستند.
منبع: پيام زن شماره 205
/س