مواد لازم براي 4تا 6 نفر:
فيله ماهي شير 500گرم
گشنيز 250گرم،خردشده
شنبليله 50گرم ، خردشده
برنج 500گرم
سير 1 بوته کوچک
پياز 1عدد
روغن مايه 2 قاشق سوپخوري
کره يا روغن حيواني 2 قاشق سوپخوري
زرد چوبه 1 قاشق چايخوري
نمک و فلفل به ميزان لازم
طرز تهيه :
برنج را بشوئيد و با نمک خيس کنيد 1 تا2 ساعت قبل ماهي را تميز کرده، شسته و آن را نمک بزنيد،سپس آن را در آبکش بگذاريد. سبزي را خرد کنيد سير را با زرد چوبه بکوبيد. پياز را نگيني خرد کرده و سرخ کنيد،وقتي طلايي شد ،سير را در آن تفت دهيد.سبزي ها را به پياز و سير اضافه کرده و کمي سرخ کنيد. 5 ليوان آب به مواد اضافه کرده نمک و فلفل آن را اندازه کنيد.(اندازه نمک را کمي کمتر از معمول در نظر بگيريد، چون برنج و ماهي نمک دارند.)بعد از جوش آمدن مواد ماهي را بشوييد تا نمک اضافه آن خارج شود و به سبزي در حال پخت اضافه کنيد. پس از 10 تا 15 دقيقه ماهي را از ظرف خارج کنيد. آب برنج را خالي کرده و نمک اضافه آن را نيز بگيريد. برنج را به مواد در حال جوش اضافه کرده و آب برنج را يک بند انگشت بالا تر از سطح برنج در نظر بگيريد.(اگر لازم بود آبجوش اضافه کنيد)ماهي را ريز کرده و تيغ آن را بگيريد. برنج و مواد را هم بزنيد. موقع دم کردن برنج،ماهي ها را وسط برنج ها گذاشته و برنج را روي آن ريخته و دم کنيد پس از دم کشيدن برنج را در ديس کشيده و ماهي را روي آن بچينيد.کره يا روغن حيواني را داغ کرده وروي آن بدهيد. با ليموترش يا نارنج سرو کنيد. ميتوانيد براي تزئين از کشمش استفاده کنيد.
نکته :
1-انرژي کل اين غذا 2693 مي باشد. که 63 درصد آن از کربوهيدرات ، 19 درصد آن از پروتيين و 18 درصد آن از چربي تامين مي گردد.
منبع:نشريه ي هنر آشپزي شماره ي 57/خ