مواد لازم براي 4 نفر:
بلدرچين 1عدد براي هر نفر
بادنجان بزرگ 2عدد
بادمجان کوچک 2 عدد
کدو 1عددفلفل دلمه اي قرمز 2عدد
سير با پوست 6تا 7 حبه
گوجه گيلاسي 5 تا6 عدد
پياز 2عدد
تخم مرغ 1عدد
آرد 2 قاشق سوپخوري
پودر بادام 7 قاشق سوپخوري
هويج 2عدد
روغن زيتون 6 قاشق سوپخوري
نمک،فلفل به ميزان
مواد سس ريحان:
خامه 100گرم
تره يا برگ سير تازه 4 تا5 ساقه
برگ ريحان250گرم
کره 50گرم
آب مرغ 4 قاشق سوپخوري
موسير1تا2حبه ،درصورتي که خشک بود دو ساعت در آب خيس کنيد.
1-بلدرچين را با 2 هويج کوچک ،يکي دوساقه کرفس،1عدد پياز خرد شده و کمي نمک و فلفل بپزيد ،سپس آن را کنار بگذاري تا خنک شود.
2-بادمجانهاي بزرگ را پوست گرفته ، کمي نمک زده و در آبکش بريزيد تا تلخي آن گرفته شود. سپس آن را شسته و کنار بگذاريد. پياز و 2حبه سير را پوست کنده و با دو قاشق روغن زيتون تفت دهيد تا کمي طلايي شود. بادمجان هاي شسته را خرد کرده و اضافه کرده و در ظرف بگذاريد تا بادمجانها به مدت 15تا20 دقيقه تا هم سرخ و پخته شود، سپس آن را پوره کرده و کنار بگذاريد. 2بادمجان کوچک را با پوست شسته و از طول نصف کرده و به صورت نيم دايره برش داده و سرخ کنيد تا کمي طلايي شود.کدو و فلفل دلمه اي را به اندازه هم حلقه حلقه کرده و با 1 قاشق روغن زيتون تفت دهيد ولي نبايد رنگ آنها تغير کند.
3- کف سيني فر راکاغذ روغني انداخته و يک کاتر گرد به اندازه نعلبکي را دروسط آن بگذاريد. تمام ديواره هاي دروني کاتر را با بادمجان هاي تفت خورده نيم دايره بپوشانيد. کف آن ابتدا از پوره بادمجان بريزيد ، سپس سينه ي بدون استخوان بلدرچين را روي آن گذاشته و باز روي آن را با پوره بادمجان بپوشانيد.
4- رويه ي آن را با حلقه هاي تفت خورده ي کدو و فلفل قرمز و يک گوجه فرنگي در مرکز آن تزيين کرده و با احتياط آن را در فر داغ روي حرارت 180د180درجه سانتي گراد به مدت 7 دقيقه بگذاريد. سپس در بشقاب سرو قرار داده و با احتياط کاغذ روغني را از زير آن بکشيد و کاتر را برداريد. سس را دور شارلوت بريزيد و با گوجه فرنگي و سير با پوست سرخ شده در کره و ران هاي سرخ شده بلدرچين تزيين کنيد. ران بلدرچين را ابتدا در آرد ، سپس در تخم مرغ زده شده بزنيد و بعد در پودر بادام غلتانده و در کره سرخ کنيد.
طرز تهيه سس :
برگ سير، تره ، موسير نرم و يک ساقه کرفس را با کره و آب مرغ درون ظرف در بسته به مدت 40 دقيقه بپزيد. سپس ريحان و خامه را اضافه کرده و 1 دقيقه ي ديگر با در باز روي حرارت بگذاريد و بعد کاملا پوره کنيد.
نکته: انرژي کل اين غذا 2370کيلوکالري مي باشد که 21درصد آن از کربوهيدرات ،12درصد آن از پروتئين و 67 درصد آن از چربي تامين مي گردد.
منبع:نشريه ي هنر آشپزي شماره ي 57/خ