بر خلاف باور رايج با بالا رفتن سن افراد خوشبختتر ميشوند. هر چند مطالعات بسياري نشان داده است با بالا رفتن سن مردم خوشبختتر ميشوند، اما يک تحقيق جديد نشان ميدهد مردم معتقدند با افزايش سن خوشبختي کاهش مييابد. به گزارش رويترز هلث از نيويورک ، دکتر `هيتر پوند ليسي` از دانشکده پزشکي دانشگاه `ميشيگان` در `آن آربور` ، اين تصور کليشهاي که پيري دوران بدبختي زندگي است را درست نميداند. او ميگويد هنوز دوران خوش فراواني پيش روي ما قرار دارد.
ليسي و همکارانش ? 273?فرد با ميانگين سني ? 31?سال و ? 269?فرد با ميانگين سني ? 68?سال را مورد بررسي قرار دادند. از اين افراد درباره ميزان خوشبختي شان در حال و گذشته و پيش بيني آنها از آينده و همچنين درباره تصورشان از ميزان خوشبختي ? 30?سالهها و?70? سالهها سوالاتي پرسيده شد. هر دو گروه گفتند خوشبختي يک فرد معمولي با بالا رفتن سن کمتر ميشود، اما گزارشهاي شخصي از خود افراد ثابت کرد مسنتر واقعا خوشبختتر از جوانترها هستند.
جوانترها پيش بيني کردند با گذشت زمان احساس خوشبختي آنها کمتر نميشود. تحقيقات گذشته نشان داده است افراد تمايل دارند خود را `بيش از حد متوسط` ببينند، بطوري که اغلب قضاوتهاي ما درباره خودمان از قضاوتهاي ما نسبت به ديگران مثبت تر است. از بين افراد مسنتر که تصور ميکردند در جواني خوشبخت تر بودند، برآورد آنها از خوشبختي گذشته بيشتر از برآورد شرکتکنندگان جوان از خوشبختي امروزشان بود.
اين افراد مسن همچنين تصور ميکردند هر چه سن شان بيشتر شده است خوشبختيشان هم کمتر شده است. فرضيههاي زيادي درباره علت اينکه چرا با بالا رفتن سن افراد خوشبختتر ميشوند وجود دارد. يک نظريه اين است که با با بالا رفتن سن، افراد توجه خود را کمتر بر دستاوردها و بيشتر بر روابط شخصي و لذت بردن از زندگي معطوف ميکنند و بهتر ميتوانند روحيات خود را مديريت کنند.
ليسي و گروه وي نتيجه گرفتند: مردم در سازگاري با شرايط خوب و بد توانايي زيادي دارند، اما به همان اندازه هم در شناخت سازگاري خود ناتوانند.
ارسال مقاله توسط عضو محترم سايت با نام کاربري : esfahaniran88
/س