مواد لازم:
برگ مو درشت :12عدد
روغن زيتون:2قاشق سوپ خوري
پياز کوچک:يک عدد (خردشود)
سير:يک حبه (رنده شود)
برنج آبکش شده:115گرم
گوجه فرنگي:2عدد (نگيني خردشود)
نعناع تازه خرد شده:يک قاشق سوپخوري
ليموترش بزرگ:يک عدد (حلقه حلقه شود)
سرکه يا آبليمو:دوسوم پيمانه
آب جوشيده:يک پيمانه
قرص عصاره سبزيجات:نصف قرص
نمک و فلفل سياه:به مقدار لازم
روش پخت:
برگ هاي خام را پس از شستشو به مدت دقيقه درآب سرد خيس کرده و سپس آبکشي کنيد. پس ازآن، قابلمه اي را تا نيمه آب کنيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا جوش آيد. حالا برگ هاي خام را به مدت دو تا سه دقيقه درآب جوش بجوشانيد. پس از اين مدت، برگ ها را دوباره داخل سبدي آبکشي کنيد. روغن را داخل تابه اي بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا داغ شود. سپس پياز را به آن اضافه کرده و به مدت5 تا 6 دقيقه تفت دهيد. در اين فاصله مرتب پياز را به هم بزنيد. سير رنده شده را نيز در همين مرحله اضافه کنيد. پس از اينکه سير و پياز تفت داده شد، برنج آبکش شده را به همراه گوجه فرنگي، نعنا، نمک و فلفل به آنها اضافه کرده و مواد را خوب با هم مخلوط کنيد. سپس هر کدام از برگها را روي سطحي پهن کرده و يک قاشق از مخلوط مواد را داخل برگ بريزيد و برگ را به صورت لوله اي بپيچيد. برگهاي پيچيده شده را داخل ظرفي سراميکي يا پيرکس (مخصوص فر)قرار دهيد و برشهاي ليموترش را لابه لاي آنها بگذاريد. پس ازآن، آب سبزيجات (مخلوط آب و قرص عصاره سبزيجات) را به همراه سرکه يا آبليمو روي برگهاي پيچيده شده بريزيد. در ظرف را بگذاريد و آن را داخل فر قرار دهيد. فر اجاق گاز را روي دماي درجه سانتيگراد (درجه فارنهايت) يا شماره شش روشن کنيد و با اين دما، دلمه را دقيقه حرارت دهيد. پس از اين مدت، دماي فر را روي درجه سانتيگراد يا درجه فارنهايت تنظيم کرده، نيم ساعت ديگر حرارت داده و بعد ميل کنيد.
منبع: نشريه ادب و انديشه ،شماره 27
/س