مواد لازم:
برنج: دو پيمانه
آب روغن: نصف فنجان
زيره سبز: 1 قاشق سوپ خوري
هل: 1 قاشق سوپ خوري
نمک: 1 قاشق سوپ خوري
آب: 6 فنجان
طرز تهيه:
برنج را تميز کنيد و با آب ولرم چند بار بشوييد تا آب آن کاملا زلال شود. بعد روي برنج مقداري آب گرم (به حدي که دست را نسوزاند ولي گرمي آن کاملاً محسوس باشد) بريزيد. آب بايد تقريبا 4 انگشت بالاتر از سطح برنج قرار بگيرد.نمک را هم اضافه کنيد. بهتر است برنج را بين 3 تا 24 ساعت قبل از پخت خيس نماييد. قابلمه ي مناسبي را آب کرده بگذاريد جوش بيايد. بعد آب نمک را خالي کنيد و برنج را در آب جوش بريزيد و گاهي هم بزنيد تا مغز برنج کمي نرم شود؛ بطوريکه وقتي دانه ي برنج را در دست له کرديد مغز آن زبر و خشک نباشد. ضمن جوشيدن، گاهي کف آن را بگيريد و در صورت تمايل 2 تا 3 قاشق روغن داخل آن بريزيد. بعد برنج را آبکش کنيد و مقداري آب روي آن بريزيد تا ليزي و شوري برنج گرفته شود. بعد به نسبت هر 1 کيلوگرم برنج 2 تا 3 قاشق سوپ خوري روغن ته قابلمه بريزيد. نصف ليوان آب نيز اضافه کنيد. قابلمه را روي حرارت بگذاريد تا آب روغن داغ شود. بعد برنج را در قابلمه بريزيد و ادويه ي هل و زيره را لا به لاي برنج بدهيد. در صورت تمايل اطرافش را بشکل مخروط بالا بياوريد و در قابلمه را دم کني بگذاريد حال صبر کنيد تا برنج دم بکشد.
نکته:
1- گل سرخ را هم مي توان به اين مخلوط اضافه کرد.
2- در مورد چلو ايراني مي توانيد به مجله ي شماره ي 1 صفحه ي 14 مراجعه کنيد.
منبع: ماهنامه ي هنر آشپزي شماره ي 47