مواد لازم جهت خمير:
مايه خمير: 2 قاشق سوپ خوري
آب گرم: 1 پيمانه
شير پر چرب: سه چهارم پيمانه
شير کم چرب: يک دوم پيمانه
شکر: 3 قاشق سوپ خوري
کره ي نرم: 2 قاشق سوپ خوري
نمک: 1/5 قاشق چاي خوري
آرد: 5 پيمانه
بيکينگ پودر: 2 قاشق چاي خوري
مواد مياني خمير:
کره ي نرم: 150 گرم
شکر: يک و يک چهارم پيمانه
دارچين: يک چهارم
مواد لازم براي رويه ي پنير خامه اي:
پنير خامه اي: 250 گرم
پودر قند: يک و يک دوم پيمانه
خامه: يک دوم پيمانه
رنده ي پوست پرتقال: يک پرتقال
طرز تهيه خمير:
مايه خمير و آب گرم و 1 قاشق شکر را در ظرف مناسبي که بهتر است چيني يا پلاستيک باشد، ريخته و هم بزنيد در آن را ببنديد و مدت ده دقيقه در جاي گرم بگذاريد تا پف کند.
آرد و نمک و بيکينگ پودر را 2 بار الک کنيد. شير کم چرب و شير پر چرب ولرم و 2 قاشق باقي مانده شکر و کره نرم و مايه خمير پف کرده و آماده را در ظرف مناسبي بريزيد و مواد را با هم خوب مخلوط کنيد .آرد را کم کم اضافه کنيد تا مواد تبديل به خمير شود (شکل 1) خمير آماده را يا با دستگاه خمير گير 5 دقيقه ورز دهيد و يا با دست ابتدا ده دقيقه ورز داده و 100 بار محکم به سطح صافي بکوبيد روي خمير را با پارچه تميز بپوشانيد و 50 دقيقه به خمير استراحت بدهيد تا حجم خمير چند برابر شود.
طرز تهيه ي مواد مياني:
کره ي نرم را همراه دارچين و پودر قند با هم زن به صورت کرم در آوريد و کنار بگذاريد.
طرز تهيه ي نان:
خمير آماده را ابتدا با دست ورز داده و به چند قسمت تقسيم کنيد. روي ميز کار کمي آرد بپاشيد و هر تکه را به صورت مستطيل باز کنيد (شکل 2) از مايه ي کرم کره و دارچين (مياني) روي خمير بماليد (شکل 3) و از يک طرف خمير را رول يا لوله کنيد و رول آماده را به کمک نخ به قطعات 3 سانتي متري برش دهيد (شکل 4) و برش ها را با فاصله ي کمي از هم در سيني چرب شده بگذاريد (شکل 5) مجدداً روي آن پارچه بياندازيد و يک ربع ديگر صبر کنيد و بعد در فر داغ 150 درجه سانتي گراد مدت 25 دقيقه آن را بپزيد تا روي نان کمي طلايي شود. ده دقيقه بعد از پخت و خارج کردن از فر کرم پنير خامه اي (رويه) را روي نان بريزيد (نان بايد گرم باشد).
رويه ي پنير خامه اي:
پنير خامه اي و خامه و پودر قند را با همزن بزنيد تا کمي فرم بگيرد بعد رنده ي پوست پرتقال را اضافه کنيد و استفاده کنيد.
نکته:
- در مورد دارچين و خواص آن مي توانيد به مجله هاي شماره ي 71 صفحه ي 50 و شماره ي 93 صفحه ي 43 مراجعه کنيد.
منبع: ماهنامه ي هنر آشپزي شماره ي 47