خاگينه، يکي از دسر هاي رايج آذربايجان است که امروزه مصرف آن به عنوان دسر و صبحانه در ساير نقاط هم رواج پيدا کرده است. اين دسر مقوي و خوشمزه، بسيار ساده و سريع تهيه مي شود و از ترکيبات اصلي آن مي توان به شير و تخم مرغ اشاره نمود. تخم مرغ منبع مهمي براي پروتئين با کيفيت بسيار بالا، ويتامين هاي A و D و مواد معدني همچون روي، سلنيوم، آهن، کلسيم، فسفر و يد مي باشد. شير هم تنها ماده ي غذائي شناخته شده است که مي تواند عمده ي نياز هاي بدن را به مواد مغذي به طور متعادل تأمين کند. اين ماده ي غذائي حاوي پروتئيني با ارزش، مواد قندي، چربي، املاح مختلف به ويژه کلسيم و فسفر و انواع ويتامين ها از قبيل ويتامين هاي A و D و گروه B و غيره مي باشد، بنابراين از تلفيق شير و تخم مرغ به همراه مواد غذائي ديگر از قبيل برخي انواع ميوه ها و سبزي ها مانند موز، هويج، ذرت و مغز هائي مانند گردو و پسته، مي توان به مجموعه اي با ارزش از مواد مغذي دست يافت و از آن به عنوان صبحانه يا دسري سالم به ويژه براي کودکان استفاده کرد و آن را جايگزين تنقلات بي ارزش و پرکالري نمود. به همين دليل به چند روش تهيه ي انواع خاگينه اشاره مي کنيم. اميد است مورد توجه شما قرار گيرد.
منبع:ماهنامه ي آشپز باشي شماره ي 34