مواد لازم براي 8-10 نفر:
کيک اسفنجي: با 4 تخم مرغ
شير: 160 ميلي ليتر
خامه ي ساده: 300 گرم
شکر: 40 گرم
ژلاتين: 3 قاشق چاي خوري
شکلات سياه: 50 گرم
پودر کاکائو: 1 قاشق چاي خوري
قهوه ي فوري: 1 قاشق چاي خوري
زرورق شکلات: يک ورق
مواد لازم باري تهيه ي کرم گاناش:
خامه: 150 گرم
شکلات سفيد: 300 گرم
روش تهيه:
کيک اسفنجي را در قالبي به شکل نيمکره تهيه کنيد و پس از خنک شدن، داخل آن را خالي نمائيد و ديواره اي به ضخامت تقريبي 2 سانتيمتر از کيک باقي بگذاريد. آن گاه شير، خامه و شکر را در ظرف مناسبي بريزيد و خوب هم بزنيد. سپس ژلاتين را روي شير بپاشيد و چند دقيقه صبر کنيد تا ژلاتين مرطوب شود. حالا ظرف مورد نظر را روي اجاق بگذاريد و پيوسته مايه را هم بزنيد تا ژلاتين حل شود. بعد شکلات، پودر کاکائو و قهوه را به مايه بيفزائيد و مخلوط کنيد تا شکلات در مايه حل شود. پس از آن که ظرف مورد نظر را از روي اجاق برداشتيد، صبر کنيد تا مايه خنک شود و به غلظتي همچون غلظت سفيده ي تخم مرغ برسد. اکنون مايه را داخل کيک بريزيد و تکه اي از کيک را به عنوان در آن روي مايه قرار دهيد. اينک کيک را داخل يخچال بگذاريد و حداقل يک شب در يخچال نگه داريد. روز بعد کيک را روي ظرف زيبائي برگردانيد و کرم گاناش را روي آن بريزيد. با زرورق شکلاتي، اطراف کيک را تزئين کنيد.
روش تهيه ي کرم گاناش:
خامه را در ظرف مناسبي بريزيد و آن را روي اجاق بگذاريد تا خامه گرم شود. آن گاه شکلات را بيفزائيد و پس از حل شدن شکلات در خامه، کرم را از روي اجاق برداريد. پس از خنک شدن، کرم قابل مصرف است.
يادآوري: براي تزئين کيک با زرورق شکلاتي، شکلات را ذوب کنيد و روي زرورق بريزيد، صبر کنيد تا شکلات ببندد. بعد به شکل دلخواه قالب بزنيد ولي شکلات را از زرورق جدا نکنيد و به مدت يک ساعت در يخچال نگه داريد. سپس زرورق را از شکلات جدا کنيد.
منبع:ماهنامه ي آشپز باشي شماره ي 34