مواد لازم براي 12 عدد:
مايه خمير: 1 قاشق چاي خوري
شکر: 1 قاشق سوپ خوري
آب ولرم: 60 ميلي ليتر (يک چهارم پيمانه)
کره ي ذوب کرده: 1 قاشق سوپ خوري
شير ولرم: 250 ميلي ليتر
تخم مرغ: 1 عدد
آرد: 500 گرم
نمک: يک دوم قاشق چاي خوري
بادام آسياب کرده: يک دوم پيمانه
مواد لازم مياني:
انجير خشک خرد کرده: 200 گرم
زرد آلوي خشک خرد کرده: 100 گرم
مرباي پوست پرتقال بدون شربت: 4 قاشق سوپ خوري
شکر: 1 قاشق سوپ خوري
عسل: 2 قاشق سوپ خوري
مرباي گيلاس: بدون شربت 50 گرم
کره ي ذوب کرده: 2 قاشق سوپ خوري
روش تهيه:
مايه خمير، شکر و آب را در کاسه ي کوچکي بريزيد و با هم مخلوط کنيد. بعد روي آن را بپوشانيد و در جاي گرمي قرار دهيد تا مايه خمير فعال شود و حباب هايي روي آن ظاهر شود.
سپس کره، شير و تخم مرغ را در کاسه ي کوچک ديگري بريزيد. خوب با همزن دستي بزنيد. در ظرف ديگري آرد الک کرده، نمک و پودر بادام را با هم مخلوط کنيد و در وسط آن حفره اي ايجاد نماييد. حالا مايه خمير عمل آمده، مخلوط شير، کره و تخم مرغ را وسط مواد خشک بريزيد و با قاشق چوبي هم بزنيد تا خميري به دست آيد.
اکنون خمير را روي سطحي آرد پاشي شده، خوب ورز دهيد تا کاملاً صاف و يکدست شود. اينک آن را به شکل يک مستطيل بزرگ به قطر تقريبي 3 ميلي متر پهن کنيد (اين خمير چون زمان استراحت ندارد حالت ارتجاعي دارد. پس براي رفع اين حالت، کافي است چند بار خمير را پشت و رو کنيد و دوباره وردنه بکشيد). آن گاه مواد مياني را روي خمير بريزيد و از قسمت طول، آن را رول کنيد و به 12 قسمت مساوي ببريد. حالا هر تکه ي خمير را درون قالب مافين چرب کرده قرار دهيد. بعد روي قالب را بپوشانيد و درحدود 2 ساعت در جاي گرمي قرار دهيد تا حجم خمير ها دو برابر شود. سپس روي آن ها را با قلم مو کره بماليد و در فر (تاون) گرم شده با دماي 200 درجه ي سانتيگراد، به مدت 20-25 دقيقه قرار دهيد تا نان ها بپزند و طلائي رنگ شوند.
منبع:ماهنامه ي آشپز باشي شماره ي 34