مواد لازم براي 10-12 نفر:
مايه خمير: 2 قاشق چاي خوري
آب ولرم: 350 ميلي ليتر
شکر: 1 قاشق سوپ خوري
آرد: 175 گرم
آرد کامل: 190 گرم
نمک: 2 قاشق چاي خوري
کنجد بو داده: 75 گرم
شير: به ميزان لازم
کنجد: 2 قاشق سوپ خوري
روش تهيه:
در کاسه ي کوچکي مايه خمير، يک چهارم پيمانه از آب و شکر را با هم مخلوط کنيد و روي آن را بپوشانيد. در حدود 10-15 دقيقه در جاي گرمي قرار دهيد تا مايه خمير فعال گردد و حباب هايي روي آن نمايان شود.
در ظرف ديگري، آرد ها و نمک را با هم مخلوط سازيد. بعد مايه خمير و باقيمانده ي آب را بيفزاييد و با قاشق چوبي هم بزنيد تا خميري به دست آيد. اکنون خمير را روي سطحي آرد پاشي شده، خوب ورز دهيد تا کاملاً صاف و يکدست شود. بعدخمير را در کاسه ي چرب شده اي قرار دهيد و روي ظرف را بپوشانيد و در حدود 1/5 ساعت در جاي گرمي قرار دهيد تا حجم خمير دو برابر شود.
اينک يک قالب گرد 23 سانتيمتري را چرب کنيد. بعد حجم خمير را با فشار دست از بين ببريد و روي سطح صافي قراردهيد. آن گاه کنجد را به آن بيفزاييد و دوباره خمير را ورز دهيد تا همه جاي خمير با کنجد مخلوط شود. حالا خمير را به 16 قسمت مساوي تقسيم کنيد. هر تکه را به شکل گلوله اي در آوريد و در قالب آماده، کنار هم بچينيد. دوباره روي خمير را بپوشانيد و در جاي گرمي قرار دهيد تا حجم خمير افزايش يابد و قالب را پر کند. اينک روي خمير را با شير مرطوب کنيد و کنجد بپاشيد. قالب را در فر (تاون) گرم شده با دماي 220 درجه ي سانتيگراد، به مدت 15 دقيقه قرار دهيد. بعد دماي فر را تا 190درجه ي سانتيگراد پايين بياوريد و 30 دقيقه ي ديگر نان را بپزيد.
منبع:ماهنامه ي آشپز باشي شماره ي 34