مواد لازم خمير براي 4 نفر:
پودر مايه خمير: يک دوم قاشق سوپ خوري
شکر: يک دوم قاشق چاي خوري
آب ولرم: 250 ميلي ليتر
آرد: حدود 250 گرم
بيکينگ پودر: 1 قاشق چاي خوري
نمک: بک دوم قاشق چاي خوري
روغن زيتون: يک دوم قاشق سوپ خوري
مواد لازم مياني:
کدو سبز خرد کرده: 1 عدد
هويج خرد کرده: 1 عدد
ذرت پخته: 2 قاشق سوپ خوري
نخود فرنگي پخته: 2 قاشق سوپ خوري
قارچ خرد کرده و پخته: 3 قاشق سوپ خوري
نمک: 1 قاشق چاي خوري
فلفل سياه: يک دوم قاشق چاي خوري
خامه: 3 قاشق چاي خوري
پنير پيتزاي رنده کرده: 120 گرم
خيار شور: 1 عدد
گوجه فرنگي: 1 عدد
جعفري: به ميزان لازم
روش تهيه:
مايه خمير، شکر و نيمي از آب را در کاسه ي کوچکي بريزيد، روي آن را بپوشانيد و در جاي گرمي بگذاريد تا مايه خمير فعال شود. آرد و بيکينگ پودر را در کاسه اي الک کنيد، نمک و مايه خمير را به آن بيفزائيد و مواد را مخلوط سازيد تا خمير شود. حالا خمير را روي سطح آرد پاشي شده ورز دهيد تا صاف و يکدست شود. آن گاه روي خمير روغن زيتون بماليد و آن را در کاسه اي بگذاريد؛ روي خمير را بپوشانيد و در جاي گرمي قرار دهيد تا حجمش دو برابر شود. دوباره خمير را ورز دهيد، روي آن را بپوشانيد و 30 دقيقه ي ديگر به آن استراحت دهيد. اکنون خمير را با وردنه، به قطر 30 سانتيمتر پهن کنيد و در سيني چرب کرده قرار دهيد. سپس مواد مياني را روي خمير بگذاريد و پنير را نيز بيفزائيد. حالا خمير را از وسط تا کنيد و روي هم بياوريد تا به شکل نيم دايره درآيد. آن گاه لبه هاي خمير را به هم بچسبانيد و با چنگال، سوراخ هائي روي خمير ايجاد نمائيد. بعد روي خمير را اندکي چرب کنيد و در فر (تاون) گرم شده با دماي 200 درجه ي سانتيگراد، به مدت تقريبي 25 دقيقه بپزيد. اينک کالزونه را در ديس مناسبي قرار دهيد و اطرافش را با خيار شور، گوجه فرنگي و جعفري تزئين نمائيد.
روش تهيه ي مواد مياني:
کدو و هويج را در قابلمه هاي جداگانه بپزيد. آن گاه در ظرف مناسبي، کدو، هويج، ذرت، نخود فرنگي، نمک و فلفل را با يکديگر مخلوط کنيد و خامه را نيز بيفزائيد.
منبع: ماهنامه ي آشپز باشي شماره ي 34