? مواد لازم
نصف فنجان آب مرغ
چهار قاشق غذاخوري برنج خشك
چهار قاشق غذاخوري آب
يك قاشق غذاخوري آرد ذرت يا آرد گندم
5/2 فنجان ماست كم چرب
آب يك عدد ليموترش تازه
سه عدد زرده تخم مرغ
350 گرم برگ اسفناج
نمك و فلفل به ميزان لازم
? طرز تهيه
1- آب مرغ را در داخل قابلمه بزرگي ريخته و بر روي حرارت اجاق گاز قرار دهيد تا جوش بيايد. سپس برنج را به آن اضافه كرده و مدت 10 دقيقه بگذاريد تا به آرامي پخته شود. حال قابلمه را از روي حرارت برداريد. (البته با توجه به نوع برنج ممكن است زمان 10 دقيقه تا يك ربع يا بيست دقيقه نيز افزايش يابد)
2- در قابلمه كوچك ديگري آب و آرد ذرت را با هم مخلوط كرده و خوب به هم بزنيد تا خميري نرم و يكدست حاصل شود.
3- ماست را به اين خمير اضافه كنيد. قابلمه را بر روي شعله ملايم اجاق گاز قرار دهيد و بگذاريد كه ماست به آرامي به جوش آيد. با يك قاشق چوبي مرتب آن را از يك جهت بهم بزنيد. با اين كار تركيب ماست و خمير يكدست شده و پس از در مجاورت قرار گرفتن با آب مرغ داغ، حالت بريده بريده و جدا پيدا نمي كند. هنگامي كه ماست به نقطه جوش رسيد، قابلمه را از روي حرارت برداشته و مدت 10 دقيقه در كناري قرار دهيد تا به آرامي به اصطلاح از حرارت بيفتد. حال زرده هاي تخم مرغ را در ظرف ديگري خوب زده و به اين مواد سرد شده اضافه كنيد.
4- مخلوط ماستي فوق را داخل آب مرغ ريخته و به آن آب ليموترش نيز اضافه كنيد. سپس كليه مواد را به آرامي به طور كامل به هم بزنيد. دوباره قابلمه حاوي مواد را بر روي شعله ملايم اجاق گاز قرار داده و هم زدن را ادامه دهيد. توجه داشته باشيد ميزان حرارت به اندازه اي نباشد كه سبب جوش آمدن مواد شود. (در صورت تمايل كمي آب جوشيده به مواد اضافه كنيد.)
5- برگ هاي اسفناج را پس از شست وشو و ضدعفوني كردن در داخل يك قابلمه بزرگ كه كمي آب و نمك در آن ريخته شده است، بريزيد. توجه داشته باشيد كه اگر از برگ هاي اسفناج درشت استفاده مي كنيد ابتدا آنها را با چاقو كمي خرد كرده و سپس به قابلمه منتقل كنيد. حال مخلوط اسفناج و آب نمك دار را بر روي اجاق گاز قرار داده و مدت حدود 5 دقيقه حرارت دهيد تا برگ ها نرم شوند. سپس آنها را آبكشي كرده و به بقيه مواد سوپ اضافه كنيد. در پايان سوپ را كمي حرارت داده و پيش از سرو، با چشيدن، از مناسب بودن ميزان طعم دهنده هاي آن مانند نمك، فلفل، آب ليمو و همچنين آب آن اطمينان حاصل كنيد.
منبع: www.vista.ir /ن