در مورد سالادها به نکات ذيل توجه کامل داشته باشيد:
سالاد غذائي است مطبوع و لذيذ که علاوه بر داشتن مواد مغذي اشتهاي انسان را براي خوردن غذاهاي ديگر تحريک مينمايد و به همين دليل اغلب سالادها را در اول قبل از هر غذائي سرو ميکنند با خوردن سالاد ميتوانيم سلامتي خود را تأمين نمائيم.
علاوه بر اينکه سالاد مطبوع و لذيذ ميباشد داراي ويتامينهاي مختلف و مواد معدني فراواني هم ميباشد که بودن يک نوع آن هر روز سر ميز از جمله غذاي لازم و واجب است.
سالاد انواع و اقسام دارد در هر فصل و موقعيت فرق ميکند ميتوانيم سالاد را بهعنوان پيش غذائي يا غذاي اصلي و يا با غذا و همچنين بهعنوان دسر ميل کنيم
انواع سالاد:
پيش غذائي يا اردور مثل سالاد گوجه فرنگي تخم مرغ و يا سبزيهاي تازه يا ساردين و همچنين سالادهائي که از بعضي حيوانات دريائي ميتوان درست کرد.
سالادهائي که بايد با غذا خورد - سالاد کاهو - و سالادهاي سبز ديگر مثل انديو اسفناج - بلاغ اوتي و کنگر خام (کنکر خام سبزي ايست بسيار مفيد که تا به حال فقط براي خورش و ماست و کنگر استفاده ميکرديم و در هر دو وضع از پخته آن استفاده مينموديم حال ما ميتوانيم کنگر خام را مثل سبزيهاي ديگر سالاد کنيم که هم مفيد است و هم تنوعي در سالادهاي امروزي بهوجود آمده و کبد را هم سالم نگاه ميدارد.)
سالادهاي ميوه با ژله و يا با مايونز - کلم پيچ سفيد و يا قرمز که هر دو بسيار لذيذ و مفيدند و گذشته از اينکه در نظافت و شستشوي آن بايد فوق العاده دقت کنيم ميبايد در موقع بريدن آن هم کارد تيزي بکار ببريم زيرا کلم داراي ويتامينهاي مختلف و مواد معدني است که در موقع بريدن و خرد کردن اگر کارد کند باشد آب کلم بيرون آمده تمام ويتامين آن با آب آن خارج ميشود و بقيه ان براي خوردن چندان مفيد نيست تمام اين سالادها را ميتوان با سسهاي مختلف مايونز - سس فرانسه يا مايونز شخته درست کرده آماده نمود.
سالادهائي که به عوض غذاي اصلي ميتوان از آنها استفاده کرد مثل سالاد تخم مرغ - گوشت و مايونز - سالاد سيب زميني و مرغ و مايونز - سالاد ماکاروني وسالاد لوبيا چيتي - سالاد بعضي حيوانات دريائي - سالاد مخلوط هم است که گاهي ميتوان از سبزيجات باقيمانده درست بنمائيم.
سالادهائي که بهعنوان دسر ميتوان از آن استفاده نمود سالاد ميوه و گاهي بعوض مايونز از خامه و شکر و يک نوع سس مخصوص دسر استفاده ميکنيم و همچنين ميوه و ژله که از ژلاتين شيرين درست شده است.
سالادهائي که مخصوص مهماني است مثل سالاد آناناس - سالاد طالبي و يا سالادهاي ديگر که بهطور مجلل ميتوان تزئين نمود.
روش سرو کردن انواع سالاد:
الف - اگر بخواهيم سالاد را اول سرو کنيم و تنها خورده شود بايد قبل از اينکه افراد سز ميز ميآيند در کاسه يا بشقاب مخصوص سالاد بهطوري که انفرادي کشيده و براي هر نفر در جلو ، وسط آنجائي که بشقاب غذا گذارده ميشود قرار دهيم.
ب - اگر بخواهيم سالاد را با غذا بخوريم در طرف دست چپ بشقابي قرار ميدهيم که مخصوص سالاد باشد و بعداً سالاد را سرو ميکنيم و هر کسي براي خودش بر ميدارد و ما ميتوانيم ظرف سالاد را بهيکديگر رد کنيم.
ج - اگر براي بشقاب سالاد جا نبود و ميز شلوغ بود بايد از بشقاب نان که قسمت چپ بالاي چنگال قرار گرفته است استفاده نمائيم و از بشقاب نان صرف نظر کنيم. سس سالاد را ميتوان داخل سالاد نمود و يا عليحده سرو کرد - البته اگر سس را عليحده سرو کنيم سالاد تردتر و قشنگتر و تازهتر خواهد ماند و ميتوانيم بعداً پس از سرو سالاد سس را هم دور بگردانيم.
د - سالاد را ميتوان داخل برگ کاهو و يا برگ کلم سرو کرد و اغلب اشخاص در شک و ترديد هستند که آيا ميتوانند برگ کاهو و يا کلم را هم بخورند البته برگ کاهو و کلم بسيار نافع و لذيذ و خوب است و ميتوان پس از خوردن سالاد داخل آن از برگ کاهو يا کلم هم استفاده نمود.
براي تهيه سالادها به نکات ذيل توجه کامل داشته باشيد:
سس سالاد بايد نزديک صرف سالاد با آن مخلوط شود زيرا در صورتيکه سس زودتر در سالاد بريزيم سبزيها پلاسيده ميشوند و آب مياندازند.
سرکه سالاد بهطور متوسط بايد يک سوم روغن زيتون باشد مگر آنکه سالاد را ترش تر دوست داشته باشيم. نمک و فلفل را بايد در سرکه حل کنيم و بعد روغن روغن زيتون را به آن اضافه نمائيم.
در صورتيکه بخواهيم در سالاد سيب زميني بريزيم ، سيب زميني را اول با سرکه و نمک و فلفل مخلوط ميکنيم ، بعد روغن زيتون را ميريزيم زيرا در اين صورت ترشي بهتر جذب سيب زميني ميشود. در صورت مصرف کنسرو قارچ احتياج به سرخ کردن ندارد.
منبع:www.vista.ir/ن