جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
توپ سالم؛ بايد و نبايد ها
-(6 Body) 
توپ سالم؛ بايد و نبايد ها
Visitor 464
Category: دنياي فن آوري
فوتباليست‌ها به توپ فوتبال عادت كرد‌ه‌اند و وقتي به توپي غير از توپ فوتبال ضربه مي‌زنند، به مفاصل پاهايشان فشار وارد مي‌شود.
دنياي توپ گرد بي‌اختيار آدم را به ياد ورزش فوتبال مي‌اندازد و موضوع اصلي هم، همين توپ فوتبال است. در حالي كه كم نيستند ورزش‌هايي كه بدون توپ معنايي ندارد. ورزش‌هايي مثل بسكتبال، واليبال، هندبال‌...
حتي تنيس را هم مي‌توان در كنار اين ورزش‌ها نام برد. اما تفاوت بازي تنيس با بسكتبال يا فوتبال در اين است كه در بازي تنيس، توپ برخورد مستقيمي با دست يا پا ندارد. به همين دليل، برعكس رشته‌هايي كه توپمدام با دست يا پا در تماس است احتمال اينكه توپ تنيس آسيبي به ورزشكار برساند، كم است. اينجاست كه رعايت نكردن برخي مسائل توپ را آسيب‌رسان مي‌كند!

توپ‌هاي پلاستيكي

دو تا دروازه گل كوچك در دو طرف كوچه و دويدن به دنبال يك توپ پلا‌ستيكي دولا‌يه. اگر از ورزشكاران و به ويژه فوتباليست‌ها بخواهيد يك فلاش‌بك به دوران كودكي‌شان بزنند و خاطره‌اي از آن زمان بگويند، بيشترشان خاطره بالا را البته با كمي تغيير تعريف مي‌كنند، اما همه آنها اعتراف مي‌كنند تجربه بازي با توپ‌هاي پلاستيكي را داشته‌اند. اين‌ توپ‌ها نسبت به توپ‌هاي چرمي سبك‌ترند وگاهي به شكل بيضي هستند، نه دايره‌اي‌شكل. پزشكان معتقدند از آنجا كه توپ‌هاي پلاستيكي غيراستاندارد هستند، براي پاها مضرند. دكتر‌صدري مي‌گويد : از لحاظ علمي، بازي با اينگونه توپ‌ها صلاح نيست. توپ پلاستيكي نسبت به توپ‌هاي چرمي مقاومت كمتري دارد و مي‌تواند به زانو و عضلات زير كشكك آسيب بزند. آسيب‌هايي كه ممكن است كار ورزشكار را به جراحي بكشانند.
بهشاد ياورزاده، ملي‌پوش تيم فوتبال اميد ايران يكي از افرادي است كه به‌دليل بازي با توپ‌هاي پلاستيكي كارش به جراحي كشيد. البته او پس از دوران نوجواني‌اش ديگر به سراغ با اين توپ‌ها نرفت. پاي ياورزاده اصطلا‌حاً آب آورده بود هرچند الان مشكلي را احساس نمي‌كند. وي مي‌گويد:<با اين حال پشيمان هستم. كاش با تو‌پ‌هاي پلاستيكي بازي نمي‌كردم.
بهشاد در ليگ فصل قبل از شاخص‌ترين چهره‌هاي فوتبال ايران بود.

توپ‌هاي چرمي

كدام توپ چرمي؟ توپ فوتبال؟ توپ بسكتبال و يا‌...؟ توپ‌هاي چرمي انواع بسياري دارد.
اما هر يك از توپ‌ها شكل خاصي دارد. به همين دليل با ديدن توپ به‌راحتي مي‌توان فهميد كه براي كدام رشته ورزشي است. پس مي‌توان تفاوت اين توپ‌ها را احساس كرد. اما در همه آنها يك چيز مشترك است و آن رعايت باد توپ است. اگر چيزي غير از اين باشد توپ به پا و دست‌ها آسيب مي‌رساند. فرقي نمي‌كند توپ كم باد باشد يا پرباد، به هر حال خطرناك است. ولي‌اله صالح‌نيا، مربي بدنساز معتقد است: در اين شرايط توپ از حالت استاندارد خارج مي‌شود و وضعيت پا و دست‌ها در خطر است. به خصوص به زانو، كتف و آرنج فشار مي‌آورد. البته سنگيني توپ به مفاصل فشار مي‌آورد و حتي مي‌تواند به كمر هم آسيب برساند. باد توپ درجه مشخصي دارد و در حين مسابقه داور وظيفه دارد وضعيت توپ‌ها را چك كند.
احتمال دارد اين پرسش به ذهنتان خطور كند كه چرا توپ بسكتبال سنگين‌تر از توپ فوتبال يا واليبال است و يا بزرگ و كوچك بودن اين توپ‌ها چه دليلي دارد.
بزرگي و سنگيني توپ بسكتبال به نوع بازي آن برمي‌گردد به طوري كه توپ بايد جذب دست‌ها شود و بعد عمل پرتاب انجام شود اما توپ واليبال سبك‌ است، چرا كه يك واليباليست بايد به توپ ضربه بزند و مطمئنا ضربه‌اي كه به توپ واليبال و بسكتبال زده شود، قابل مقايسه نيست، به ويژه ميزان مسافتي را كه طي مي‌كنند. حال، چرا شوت زدن به توپ بسكتبال خطرناك است. دكتر صدري مي‌گويد: در هنگام ضربه زدن به توپ فوتبال، ميزان نيرويي كه وارد مي‌شود، مشخص است. اما وقتي به توپ بسكتبال ضربه بزني، به خاطر سنگيني، توپ‌ مقاومت مي‌كند و بايد نيروي بيشتري وارد شود.
البته فوتباليست‌ها به توپ فوتبال عادت كرد‌ه‌اند و وقتي به توپي غير از توپ فوتبال ضربه مي‌زنند، به مفاصل پاهايشان فشار مي‌آيد و لا‌زم است اين مسئله را رعايت كنند.

توپ‌هاي طبي

توپ مديسن‌بال يا همان توپ‌هاي طبي يكي ديگر از انواع توپ‌هاست. آن طور كه از اسمش پيداست اين توپ‌ها آسيبي به ورزشكار نمي‌رساند. توپ مديسن‌بال هم انواع مختلفي دارد. از توپ يك كيلوگرمي گرفته تا هفت، هشت كيلويي، البته توپ‌هاي سنگين براي ورزش‌هايي مثل پرتاب ديسك است.
از اين توپ‌ها معمولا براي تقويت عضلات و كارهاي قدرتي استفاده مي‌شود. جالب اينكه از توپ‌هاي طبي در ورزش‌هاي غيرتوپي هم استفاده مي‌شود. مثل ورزش دو ميداني. صالح‌نيا مي‌گويد: در دو ميداني بيشتر كارهاي اهرم پاها و در كل حركت‌هاي زيادي با پا مي‌توان انجام داد. وي معتقد است توپ‌هاي مديسن‌بال حكم سازندگي دارند و ورزشكار را براي انجام بازي‌ها تقويت مي‌كنند.

توپ‌ جام جهاني

اگر به توپ‌هاي جام جهاني توجه كنيد به اين نتيجه مي‌رسيد كه اين توپ به اصطلاح <يك تكه> است. يعني هيچ دوختي روي اين توپ ديده نمي‌شود. درست برخلاف جام جهاني‌هاي قبلي. اين طرح جديدي است كه در جام جهاني 2006 يكي از بزرگ‌ترين شركت‌هاي سازنده توپ فوتبال توليد كرده است. البته براي اين كار دليل داشته‌اند. دكتر صدري توضيح مي‌دهد: <ببينيد در توپ‌هاي قبلي اين احتمال بود كه يك جايي از دوخت باز شود. اگر اين اتفاق مي‌افتاد، توپ از حالت دايره‌اي خارج مي‌شد و به شكل بيضي درمي‌آمد. يعني ديگر آن توپ از حالت استاندارد بودنش بيرون مي‌آمد، به همين دليل در طرح‌هاي جديد جلوي اين ضعف را گرفته‌اند . ظاهرا توپ‌هاي جام جهاني ايراد ديگري دارد و آن چرخش خاص توپ‌هاست. به تازگي به اين موضوع اعتراض كرده‌اند كه اين توپ‌ها در هنگام چرخيدن خطاي ديد ايجاد مي‌كند و باعث به اشتباه افتادن دروازه‌بان‌ها در اين جام جهاني نيز شده است.
منبع: www.iransalamat.com
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image