مواد لازم براي4نفر:
شکر:120گرم
آب:2قاشق غذا خوري
آب ليمو ترش:نصف يک عدد
شير پاستوريزه:280ميلي ليتر
شکلات:60گرم
دارچين نکوبيده:1تکه
تخم مرغ:1عدد
زرده تخم مرغ:1عدد
شکر:4قاشق غذاخوري يا60گرم
طرز تهيه:
120گرم شکر را با آب ليمو ترش در قابلمه کوچک ريخته و روي حرارت مي گذاريم تا شکر حل شود.ماهي تابه را حرکت مي دهيم ولي به هيچ وجه هم نمي زنيم ومي گذاريم بجوشد و به رنگ کاراملي در بيايد.فر را از قبل با حرارت180درجه سانتيگراد يا350درجه فارنهايت گرم مي کنيم قلب را با کارامل مي پوشانيم،به اين ترتيب که کارامل را در داخل قالب ريخته وتکان مي دهيم تا يک لايه از آن داخل قالب را بپوشاند و مي گذاريم تا خنک شود.شکلات را خرد کرده وداخل شير مي ريزيم،سپس روي حرارت مي گذاريم تا شکلات حل شود.بعد دارچين را هم اضافه مي کنيم.يک عدد تخم مرغ،زرده ها را با باقي مانده شکر به هم مي زنيم،سپس دارچين نکوبيده را از داخل شير بيرون مي آوريم و شير گرم را در حال به هم زدن به مخلوط تخم مرغ وشکر اضافه مي کنيم پس از آن مخلوط را در قالب ريخته و به صورت بن ماري داخل فر مي گذاريم که20تا30 دقيقه بماندتا وقتي که وسط دسر خيلي کم بلغزد.گرم کردن و حل کردن مواد غذايي روي بخار آب ازطريقه بن ماري گويند.به عنوان مثال ظرف محتوي غذا را در ظرف آب قرار داده و آن را روي حرارت اجاق قرار مي دهيم تا آب آرام آرام بجوشد وغذاي سرد به اين وسيله گرم شود و اين بهترين و بهداشتي ترين روش براي گرم کردن غذا و حل کردن شکلات مي باشد.در طرز تهيه اين دسر هم آمده است که قالب محتوي مواد دسر را در يک ظرف آب گرم قرار داده ودر فر بگذاريد تا به روش بن ماري تهيه شود.سپس از داخل فر خارج کرده مي گذاريم خنک شود و بعد به مدت 5تا6 ساعت مي گذاريم در يخچال بماند آنگاه داخل ظرف بر مي گردانيم کافيست اطراف قالب را با نوک چاقو جدا کنيم و کمي قالب را تکان دهيم تا دسر به راحتي بيرون بيايد.
منبع: نشريه ادب و انديشه ،شماره 27
/س