مواد لازم براي 30نفر:
عسل:450ميلي ليتر
آب:4ليتر
آبليمو ترش تازه:700ميلي ليتر يا3فنجان
برگ رزماري تازه:3قاشق سوپخوري
توت فرنگي خرد شده:يک ونيم کيلو گرم يا 8فنجان
آب گازدار سودا:2ليتر
نعناع تازه براي تزئين:3يا4برگ
يخ قالبي:مقداري
رزماري براي تزئين:چند شاخه
توضيح:در اينجا مواد لازم براي 30نفر ذکر شده است ولي شما مي توانيد با توجه به تعداد مهمانانتان مواد لازم را به نسبتي درست کم کنيد.
طرز تهيه:
عسل،1ليتر آب،يک هشتم آبليمو ترش وبرگ هاي رزماري (سه قاشق سوپخوري)در داخل قابلمه اي بريزيد و بر روي شعله اجاق گاز قرار دهيدتا به جوش آيد.در طول اين مدت مرتب مواد را هم بزنيد تا عسل به خوبي در آب حل شود.قابلمه را از روي اجاق گاز برداريد و به مدت 5دقيقه در کناري بگذاريد تا کمي از حرارت بيفتد سپس مخلوط را صاف کنيد و در کاسه بلوري بزرگ بريزيد.سبدي دسته دار يا يک الک فلزي را بر روي همان کاسه بلوري قرار دهيد و توت فرنگي هاي خرد شده را داخل آن بريزيدحالا با فشار قاشق چوبي بر روي سطح توت فرنگي هاي خرد شده سعي در له کردن آنها کنيد.سپس توت فرنگي هاي له شده را به کاسه منتقل کنيد و آبليمو ترش را نيز به مواد داخل کاسه اضافه کنيد.اين نوشيدني را در يخچال قرار دهيد تا به طور کامل سرد شود.به هنگام سرو،تنها کافيست تعدادي يخ داخل آن بريزيدو با ملاقه اي بزرگ ليوان هاي مهمانانتان را از نوشيدني خوشمزه پر کنيد.اگر مي خواهيد کاسه بلوري را بر روي ميز پذيرايي از مهمانان قرار دهيد سطح روي آن را با تعدادي برگ رزماري و نعناع تزئين کنيد.
توضيح:در صورتي که مي خواهيد تکه هاي توت فرنگي زير دندان هايتان حس نشود،مي توانيد نوشيدني را ابتدا در مخلوط کن بريزيد و سپس به کاسه انتقال دهيد.اگر احساس کرديد مزه ترشي اين نوشيدني با ذائقه شما هماهنگ نيست کمي عسل را در آب جوشيده حل کرده و به آن اضافه کنيد.
منبع: نشريه ادب و انديشه ،شماره 27
/س