مواد لازم
خرماي خرد شده: 1 پيمانه
تخم مرغ کامل: 3 عدد
شکر: 1/5 پيمانه
کره ذوب شده: يک دوم پيمانه
آرد: 2 پيمانه
شير: 3/4 پيمانه
وانيل: يک دوم قاشق چايخوري
دارچين: 1 قاشق مرباخوري
گردو نگيني شده: 1 پيمانه
بکينگ پودر: 1 قاشق مرباخوري
عسل: در صورت دلخواه براي روي کيک
طرز تهيه:
تخم مرغ و شکر و وانيل را با همزن برقي کامل هم مي زنيم تا حجم مواد دقيقاً دو برابر شده و غليظ شود دقت کنيد که تمام کيفيت اين کيک به خوب زدن تخم مرغ است.
کره ذوب شده را اضافه مي کنيم و با قاشق مخلوط مي کنيم شير اضافه مي کنيم و سپس آرد را که حتماً 2 يا 3 بار الک کرده ايم و با بکينگ پودر و دارچين مخلوط کرده ايم کم کم اضافه مي کنيم تا گلوله نشود و مخلوط مي کنيم.
مي توان نيمي از خمير را داخل قالب ريخت و مخلفات را داخل آن ريخت و بعد بقيه خمير را ريخت اما به طريق ديگري تهيه مي کنيم. اگر پوست خرماها ضخيم است جدا مي کنيم و گرنه با پوست استفاده مي کنيم.
گردو را به مواد اضافه مي کنيم و خرماها را که هر کدام را به 4 قسمت تقسيم کرده ايم در آخر اضافه مي کنيم تا موقع همزدن له نشوند بقيه آرد و بکينگ پودر و دارچين را هم اضافه مي کنيم مواد را داخل قالب تفلون مي ريزيم اگر قالب تفلون نبود حتماً کاغذ مي اندازيم. ارتفاع قالب 7 الي 10 سامتي متر باشد. مواد را داخل فر 350 درجه طبقه وسط مي گذاريم و به مدت 1 ساعت بپزد.
وقتي کيک آماده شد با چاقو کناره هاي کيک را به آرامي از قالب جدا مي کنيم در ظرف مورد نظر برمي گردانيم و در صورت تمايل به استفاده از عسل آن را روي حرارت مستقيم ذوب مي کنيم و با برس به روي کيک داغ آماده شده مي ماليم و بعد براي تزئين مغزها را روي عسل مي پاشيم تا بچسبد و نريزد.
ما از پودر نارگيل و پودر پسته و کنجد استفاده کرديم براي اطرافش هم ازخرماي شکلاتي استفاده کرديم که هسته خرما را جدا مي کنيم. مغز گردو مي گذاريم و داخل فريزر قرار مي دهيم از فريزر که درآورديم داخل شکلات آب شده مي غلتانيم.
منبع: نشريه دانش نوين زندگي - ش 27
/س