مواد لازم:
تخم مرغ: 1 عدد متوسط
سيب: 2 عدد
شکر: 55 گرم
آرد: 220 گرم
دارچين: به ميزان لازم
بکينگ پودر: 1 قاشق مرباخوري
وانيل: يک هشتم قاشق کوچک اندازه گيري
طرز تهيه :
سيب ها را کمپوت مي کنيم و اسلايس مي کنيم. براي کمپوت کردن سيب ابتدا سيبها را اسلايس مي کنيم و پوست مي کنيم و تقريباً نصف استکان آب و 2 قاشق سوپخوري شکر را همراه سيبها مي گذاريم بجوشد مقدار کمي آبليمو اضافه مي کنيم تا سيبها سياه نشود وقتي دو تا جوش زد از روي حرارت برمي داريم داخل آبکش مي گذاريم آب سيبها برود.
هر 1 پيمانه آرد 100 گرم است. اگر مي خواهيد با وزن اندازه گيري کنيد اين مورد را در نظر داشته باشيد.
مي توان از سيب خام هم استفاده کرد که در آن صورت بايد ورقه هاي سيب را نازکتر بگيريم.
کره را مي گذاريم در دماي محيط نرم شود. کره را داخل ظرف مورد نظر مي گذاريم و باچنگال له مي کنيم شکر را اضافه مي کنيم و مخلوط مي کنيم. احتياج به همزن نداريم در حدي که شکر و کره يکنواخت شود با چنگال مخلوط مي کنيم.
بکينگ پودر را به آرد اضافه مي کنيم. وانيل را به کره اضافه مي کنيم. تخم مرغ کامل را هم اضافه مي کنيم و با چنگال خوب هم مي زنيم. مخلوط آرد را کم کم به مواد اضافه مي کنيم. در تهيه خميرها هميشه آرد را کم کم اضافه کنيد چون ممکن است بسته به اندازه تخم مرغ ميزان آرد بيشتر يا کمتري نياز باشد.
مواد را با دست خوب ورز مي دهيم. خمير را مي گذاريم حدود يک ربع تا بيست دقيقه داخل يخچال بماند. مي توان مواد را داخل قالب چيد و بعد داخل يخچال گذاشت فرقي نمي کند. خمير را دو قسمت مي کنيم يک قسمت کمي کوچکتر باشد براي روي پاي و قسمت ديگر بزرگتر باشد.
يک لايه نايلون فريزر پهن مي کنيم تکه خمير بزرگتر را روي آن مي گذاريم و يک لايه ديگر فريزر را روي آن مي گذاريم و بعد با وردنه شروع به صاف و پهن کردن خمير مي کنيم. تقريباً نيم سانت ضخامت پنير باشد مناسب است.
خميرصاف شده را که داخل قالب پاي مي ريزيم کف قالب بايد کاملاً پر شود و يک سانت هم از لبه ها بيرون بيايد اگر بخواهيم مواد داخل خمير بيشتر باشد بايد از لبه هاي خمير بيشتري بيرون باشد. در اين پاي چون فقط سيب است نياز ندارد لبه خمير زياد از قالب بالاتر باشد.
قالب ما تفلون است و نيازي ندارد چرب کنيم.
خمير را از روي فريزر به داخل قالب برمي گردانيم و آرام گوشه هاي آن را به کف مي چسبانيم چون اگر گوشه ها خالي بماند موقعي که در فر کره ذوب مي شود حالت خوبي نخواهد داشت.
اگر قسمتي از خمير از قسمت ديگر بلندتر باشد مي توان از آن قسمت بلندتر خمير را برش زده و به قسمت کوتاه تر چسباند. اما بايد درزهاي خمير را خوب بچسبانيم تا موقع پختن شکل خوبي داشته باشد.
اين خمير که تهيه شد خمير پايه است و مي توان با هر ميوه اي اين را تهيه کرد و پاي آن را ميوه ناميد .
تکه کوچک خمير را روي فريزر پهن مي کنيم و به قطر نيم سانتي متر صاف مي کنيم.
سيب ها را به شکلي که دوست داشته باشيم با فاصله هاي يکنواخت روي خمير داخل قالب مي چينيم.
خمير کوچک را که صاف کرديم با دست کناره هاي آن را مرتب مي کنيم و به شکل مستطيل در مي آوريم و بعد با چاقو به نوارهايي برش مي زنيم.
نوارهاي برش زده شده را روي سيبها مي چينيم و با دست خيلي آرام فشار مي دهيم. براي وسط ظرف بايد نوارهاي بلندتري تهيه کنيم چون قطر قالب در وسط بيشتر است. چون اين خمير بکينگ پودر دارد داخل خمير زيري جاهايي که ميوه نگذاشته ايم با چاقو سوراخهاي خيلي ريزي ايجاد مي کنيم که موقع پختن خيلي پف نکند.
فر را از قبل روشن مي کنيم، نوارها را روي همديگر به شکل عمودي و افقي يا به شکل حصيري مي چينيم.
تحم مرغ زده شده را با برس روي پاي مي ماليم و روي آن دارچين و پودر قند مي پاشيم وداخل فر مي گذاريم.
طبقه وسط فر را با حرارت متوسط حدوداً 180 درجه سانتي گراد مي گذاريم تا حدي که پاي کاملاً طلايي شود.
وقتي پاي آماده شد و از فر بيرون آورديم مي گذاريم خنک شود و بعد مصرف مي کنيم.
منبع: نشريه دانش نوين زندگي - ش 27
/س