مواد لازم:
آرد گندم سفيد: 500 گرم
روغن جامد: 1 پيمانه
پودر قند يا شکر: 200 گرم
روغن مايع: 1 پيمانه
زنجبيل پودر شده: 20 گرم
زعفران آبکرده: 2 قاشق سوپخوري
گلاب: 1 قاشق سوپخوري
پودر کاکائو: 2 قاشق غذاخوري
پودر پسته: 100گرم
طرز تهيه:
يکي از موارد مهم درست کردن حلوا تفت دادن آرد است که بايد خوب تفت داده شود براي اين حلوا آرد را 3 بار خوب الک مي کنيم تا هوا وارد آرد شود بعد به مدت نيم ساعت تا 45 دقيقه اين آرد بايد تفت داده شود يکي از اصول پختن حلوا اين است که با صبر و حوصله و به آرامي اين کار را انجام دهيم تفت دادن بايد تا اندازه اي باشد که آرد رنگ سفيدي خود را از دست دهد کرم روشن متمايل به طلايي شود. حرارت بايد ملايم باشد و لحظه اي نبايد از تفت دادن غافل شد چون آرد مي سوزد و بوي سوختگي را به خود مي گيرد بعد از 15 يا 20 دقيقه تفت دادن خيلي سريع بار ديگر آرد را الک مي کنيم تا کيفيت آن بهتر شود. سريع الک مي کنيم چون آرد نبايد سرد شود مي توان از آرد سنگک هم براي اين حلوا استفاده کرد روغن جامد را بعد از 45 دقيقه تفت دادن استفاده مي کنيم مي توان از کره ها يا روغن هاي حيواني جامد استفاده کرد استفاده از روغن جامد براي انسجام حلوا و روغن مايع براي شفافيت حلواست به تدريج روغن مايع را اضافه مي کنيم در صورت تمايل مي توان از گلاب استفاده کرد 1 قاشق سوپخوري يا بيشتر اضافه مي کنيم (به دلخواه) کامل مخلوط مي کنيم پودر قند را اضافه مي کنيم بلافاصله زنجبيل هم اضافه مي کنيم و تفت مي دهيم مواد در اين مرحله کمي خشک است و اين طبيعي است و نياز به اضافه کردن مجدد روغن وجود ندارد وقتي پودر قند و زنجبيل اضافه کرديم تا کمتر از يک دقيقه ظرف را حتماً از روي حرارت برمي داريم چون پودر قند مي سوزد و عطر زنجبيل از بين مي رود با پشت قاشق مواد را صاف مي کنيم احتياجي به چرب کرن ظرف نيست چون حلوا خودش روغن دارد نصف حلوا را داخل قالب ريخته و با پشت قاشق صاف مي کنيم پودر کاکائو را روي حلوا مي ريزيم صاف مي کنيم بقيه حلوا را روي آنها مي ريزيم دوباره با پشت قاشق صاف مي کنيم بعد پودر پسته يا خلال پسته يا پودر نارگيل يا خلال بادام يا گل محمدي خشک شده که به شکل پودر درآمده براي تزئين استفاده مي کنيم حلوا را به هر شکلي که مي خواهيد ببريد وقتي حلوا داغ است تزئين کنيد بعداً داخل يخچال بگذاريد تا خنک شود.
زنجبيل طبع گرمي دارند بنابراين لاغر کننده است ضد درد، ضد سرماخوردگي، ضد نفخ است و براي افزايش مقاومت بدن به کار مي رود.
وقتي پودر قند را اضافه کرديد يا ادويه معطر مثل هل سبز يا زنجبيل يا هر ادويه معطر ديگري اضافه کرديد بايد سريع از روي حرارت برداريد.
نکاتي در مورد نان: بهترين روش انتقال نان از نانوايي به منزل انتقال آن داخل کيسه هاي پارچه اي و کاغذيست و هيچ وقت از کيسه هاي نايلوني براي اين کار استفاده نکنيد چون حرارت و رطوبت نان بايد از بين برود و خنک شود در غير اين صورت نان زودتر کپک مي زند و بيات مي شود همچنين در منزل نيز بهترين روش اين است که نان را به قطعات کوچک تقسيم کرده و داخل کيسه فريزر قرار مي دهيم داخل يخچال قرار نمي دهيم چون زودتر بيات مي شود.
منبع: نشريه دانش نوين زندگي ،شماره 27
/س