مواد لازم:
پودر خميرمايه: 7 گرم يا 2 قاشق چايخوري
شکر: 1 قاشق چايخوري
شيرگرم: 125 ميلي ليتر يا يک دوم پيمانه
آرد: 175 گرم
کره: 150 گرم
وانيل: يک چهارم قاشق چايخوري
شکر: 110 گرم
نمک: يک دوم قاشق چايخوري
تخم مرغ: 3 عدد
آرد اضافي: 450 گرم
مواد مياني
شکر قهوه اي: 50 گرم
کره ذوب شده: 30 گرم
شيرگرم: يک و يک دوم قاشق سوپخوري
پودر قهوه: يک قاشق چايخوري
گردوي خردشده: 75 گردو
رنده پوست ليمو: 75 گرم
مغز نان خردشده: 2 قاشق سوپخوري
دارچين و زنجبيل: به مقدار لازم
طرز تهيه:
ابتدا در ظرفي شير و 1 قاشق از شکر، پودر خميرمايه را با هم مخلوط مي کنيم و بعد يک دوم پيمانه از آدر را به آن اضافه کرده ومخلوط مي کنيم درب ظرف را گذاشته و در مکاني گرم به مدت 4 دقيقه قرار داده و اجازه مي دهيم تا حجم آن دو برابر شود در ظرفي ديگر کره را به همراه وانيل و باقي شکر و نمک با همزن برقي خوب هم مي زنيم تا مخلوط کرم رنگ شود تخم مرغ را دانه دانه اضافه کرده و هر کدام را به مدت 1 دقيقه با همزن هم مي زنيم مخلوط کره و شکر را با باقي آرد که از قبل الک کرده بوديم مخلوط مي کنيم و در نهايت خمير مايه عمل آمده را به آن اضافه مي کنيم و خمير را به مدت 10 دقيقه در سطح آرد پاشي شده ورز مي دهيم و بعد به مدت 1/5 ساعت در جاي گرمي قرار مي دهيم تا حجم دو برابر شود و بعد از اين مدت خمير را روي يک سطح آردپاشي شده با وردنه به اندازه 20×40 سانتي متر باز کرده و از مواد مياني روي آن مي پاشيم و خمير را از طول رول مي کنيم دو سر خمير را با برس آب به هم چسبانده و داخل قالب گرد رنگي، قطر 21 سانتي متر قرار مي دهيم دوباره روي خمير را پوشانده و اجازه مي دهيم مجدداً حجم 2 برابر شود و بعد با حرارت 200 درجه سانتي گراد در طبقه وسط فر تا زمانيکه روي آن طلايي شود مي پزيم اين نان براي وقت افطار نان مناسب و مقوي است.
منبع: نشريه دانش نوين زندگي - ش 27
/س