محصولات
دریافت کاتالوگ محصولات
پورتال ایمن
سیستم آرشیو اسناد
سیستم پشتیبانی (Ticketing)
سیستم مدیریت جلسات
سیستم مدیریت وظایف
سیستم پورتال داخلی ویژه همکاران
سیستم تولید و مدیریت وب سایت
سیستم اتوماسیون اداری
سیستم مدیریت فروشگاه
سیستم گفتگوی آنلاین (پشتیبانی)
نرم افزار های اندروید
فروشگاه
جستجوی محصولات
همه محصولات
بانک شماره موبایل
گالری تصویری فایل PSD
گالری تصویری فایل افتر افکت
سیستم پیامک
عضویت رایگان در سامانه
ورود به سامانه پیامک
ارسال به BTS ایرانسل
امکانات سامانه پیامک
وب سرویس رایگان پیامک
سرویس HTTP پیامک رایگان
افزونه ورد پرس
نرم افزار ویندوزی پیامک
خرید خط هزار و تلفن ثابت
عمومی
اخبار
تقویم تاریخ
نرم افزارهای موبایل
مقالات
معرفی سایت
درباره ما
پرسش و پاسخ
ارسال تیکت
اطلاعات تماس
درباره ما
پرسش و پاسخ
آموزش برنامه نویسی
سفارش تبلیغ اندروید
Type
All
کامپيوتر
دنياي فن آوري
جستجو در محصولات
24 آبان 1388 / 27 ذي القعده 1430 / 15 نوامبر 2009
-(1 Body)
24 آبان 1388 / 27 ذي القعده 1430 / 15 نوامبر 2009
Visitor 487
Category:
دنياي فن آوري
1) روز كتاب و كتابخواني
كتاب محصول تجربههاي بشري و خلاقيتهاي ذهني و آموختههاي دراز مدت انسان است. سهم كتاب در انتقال دانشها، گاهي به مراتب بيشتر و فراتر از ديگر ابزار آموزشي است. پديد آوردن آثار علمي و فرهنگ مكتوب از توصيههاي مهم اولياي دين است و با كمك به گسترش دانش، به عنوان يك ميراث فرهنگي براي نسلهاي آينده، ماندگار ميشود. وقتي كتاب، حاصل انديشهها و تجربههاي اهل انديشه و معرفت باشد، كتابخانه نيز كانون همايش صاحبنظران وموزه پرطراوت و شاداب دانشمندان و صاحبان معارف خواهد بود. يكي از مشكلات و كاستيهاي جامعه ما، گريز از كتاب و پايين بودن سطح فرهنگ مطالعه است. از آن سو، دامنه علوم و موضوعات و كتابها گسترش يافته است و بايد فرصت و نيروي كتاب خوانان، به خواندن بهترينها و لازمترينها اختصاص دهند. از اين رو، با نامگذاري امروز به نام روز كتاب و كتابخواني، اهميت اين موضوع بيشتر از قبل مطرح ميگردد تا به عنوان يك فرهنگ در جامعه نهادينه شود.
2) 24 آبان سال1358هجري شمسي:
دولت اِمريكا به عنوان شديدترين واكنش دربرابرگروگانگيري جاسوسان اِمريكايي در ايران ذخاير ارزي ايران را دربانكهاي خود درسراسردنيا مسدود كرد. با بسته شدن حسابهاي بانكي ايران جنگ اقتصادي دولت اِمريكا با جمهوري اسلامي ابعاد گسترده تري يافت.
3) 24آبان سال1358هجري شمسي:
تدوين قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران پايان يافت. اين قانون كه جهت گيري جمهوري اسلامي ايران را برمبناي فقه اسلامي، حمايت از مستضعفان و رفع هرگونه ستم تعيين كرده در12فصل و 175اصل تنظيم شده است. قانون يادشده پس از تصويب مجلس خبرگان طي همه پرسي عمومي و سراسري با اكثريت 99/5 درصد كل آرا به تصويب مردم مسلمان و مبارز كشورمان رسيد. بدين ترتيب چشم انداز روشني براي استقرار و استحكام نظام مقدس جمهوري اسلامي دربرابرديدگان محرومان جهان ترسيم شد. شايان توجه است كه درسال 1368شمسي متمّم قانون اساسي پس از تصويب مجلس خبرگان به اين قوانين افزوده شد.
4) آغاز به كار رسمي شركت سهامي بيمه ايران (1314ش)
5) مسدود كردن داراييهاي ايران در خارج از كشور توسط دولت ايالات متحده آمريكا (1358 ش)
چند روز پس از تصرف سفارت آمريكا در تهران كه به محلي براي جاسوسي تبديل شده بود و به دنبال تصميم دولت ايران براي خارج كردن ذخائر ارزياش از بانكهاي آمريكايي، دولت ايالات متحده آمريكا در واكنشي شديد بر ضد اين اقدام انقلابي دانشجويان مسلمان پيرو خط امام، ذخاير ارزي ايران را در همه بانكهاي خود در سراسر جهان مسدود كرد. با بسته شدن حسابهاي بانكي ايران، فشارهاي اقتصادي دولت آمريكا بر جمهوري اسلامي ايران، افزايش يافت. چند روز قبل از اين اقدام آمريكا، ايران نيز صادرات نفت خود را به آمريكا به دليل اقدامات خصمانه اين كشور، متوقف كرده بود. مسؤولان دولت ايران، مبلغ سپردهها را در حدود 12 ميليارد دلار اعلام كرده و از آن زمان بارها با شكايت به مجامع بينالمللي خواستار استرداد اين مبلغ شدهاند ولي مطبوعات آمريكا اين مبلغ را پنج ميليارد دلار گزارش دادهاند. با اين حال، آمريكا هميشه و در طول سالهاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي، از باز پرداخت اين ثروت ملي ايران به صاحب آن طفره ميرود.
6) رحلت فيلسوف شهير "سيدمحمد حسين طباطبايي" صاحب تفسير شريف "الميزان" (1360 ش)
علامه سيد محمدحسين طباطبايي در سال 1281 ش برابر با 1321 قمري در تبريز متولد گرديد و در 5 سالگي مادر و در 9 سالگي پدرش را از دست داد. در همان زمان علاوه بر فراگيري قرآن مجيد و كتابهاي متداول روز و خوشنويسي، به تحصيل مقدمات عربي روي آورد و در 23 سالگي عازم نجف اشرف گرديد. علامه، طي يازده سال اقامت در نجف از محضر عالمان نامداري همچون ميرزاي ناييني، سيدابوالحسن اصفهاني، محمدحسين غروياصفهاني و ميرزاعلي آقا قاضيطباطبايي استفادههاي فراوان برد و مدارج علمي و كمالات اخلاقي را پيمود. وي پس از آن به مدت ده سال در تبريز اقامت گزيد و سپس در سال 1325 ش راهي شهر قم شد. علامه از آن پس با درك نياز حوزه به تفسير وفلسفه، به تدريس اين دو پرداخت و در اين دو رشته مقام شامخي به دست آورد. علامه طباطبايي همزمان با تدريس، از تاليف آثار گرانبها و سودمند غفلت نورزيد و كتب متعددي را به رشته تحرير درآورد كه اصول فلسفه و روش رئاليسم در 5 جلد، بدايةُ الحكمه، نهايةُ الحكمه، وحي يا شعور مرموز، علي(ع) و فلسفه الهي و حاشيه بر اسفار صدرالدين شيرازي و.... از آن جملهاند. اما مهمترين اثر علامه، تفسيرالميزان نام دارد، اين كتاب شريف كه اصل آن به زبان عربي و در بيست جلد تاليف گرديده بارها از سوي ناشران داخلي و خارجي به زبانهاي عربي و فارسي چاپ و منتشر شده است. استاد شهيدمرتضي مطهري در مورد اين تفسير ميگويد: "كتاب تفسير الميزان، يكي از بهترين تفاسيري است كه براي قرآن مجيد نوشته شده است و ميتوان ادعا كرد بهترين تفسيري است كه در ميان شيعه و سني از صدر اسلام تا امروز نوشته شده است." علاوه بر تاليفات متعددي كه از علامه طباطبايي به يادگار مانده است، شاگردان فاضلي در حلقه درس ايشان مراتب كمال علمي را پيموده و منشاء خدمات فراواني شدهاند. حضرات آيات و دانشمندان فرهيختهاي از قبيل شهيد مرتضي مطهري، شهيد سيد محمدحسيني بهشتي، امام موسي صدر، ناصر مكارم شيرازي، شهيد دكترمحمد مفتح، شهيد علي قدوسي، يحيي انصاري شيرازي، شهيد سيدمحمدعلي قاضي طباطبايي، سيدعبدالكريم موسوي اردبيلي، محمدتقي مصباح يزدي، ابراهيم اميني، حسين نوري همداني، حسن حسنزاده آملي، عبداللَّه جوادي آملي، سيدمهدي روحاني و دهها عالم فرزانه در طي سالها حضور در محضر پرفيض استاد، خوشهچين خرمن معرفت علامه بودهاند. علامه سيدمحمدحسين طباطبايي سرانجام در صبح يكشنبه 24 آبان 1360 ش برابر با هجدهم محرم 1402 ق پس از يك هفته بيماري، دارفاني را در هشتاد سالگي وداع نموده و به ديار باقي شتافت. مزارش در كنار حرم حضرت معصومه(سلام الله عليها) زيارتگاه عاشقان و شيفتگانش ميباشد. همزمان با يكصدمين سال تولد ايشان، همايش ملي ميزان حكمت در دي ماه 1381 در محل سالن همايشهاي بينالمللي صدا و سيما برگزار شد و شخصيت علمي اين مفسر فرزانه، گرامي داشته شد.
7) آغاز عمليات نامنظم فتح 3 در منطقه دهوك توسط سپاه پاسداران (1365ش)
عمليات چريكي ونامنظم فتح 3 در منطقه زاخو و دهوك در عمق 300 كيلومتري شمال عراق و با هدف انهدام مراكز اقتصادي و نظامي دشمن توسط نيروهاي سپاهي و مبارزان كُرد عراقي انجام گرفت. در اين عمليات كه در دو مرحله صورت گرفت علاوه بر انهدام مقر لشكر 38 عراق و انهدام مراكز دولتي، سوخت، جايگاههاي بنزين و انهدام تعدادي تانك و خودرو نظامي، بيش از 500 نفر از نيروهاي دشمن كشته و زخمي شدند.
8) رحلت فقيه بزرگوار و حكيم الهي، آيتاللَّه "ميرزاحسين هبةاللهي مراغي" (1376 ش)
آيتاللَّه ميرزا حسين هِبَةُاللهي مراغي در سال 1286 شمسي (1325ق) در مراغه در آذربايجان شرقي به دنيا آمد و پس از سپري ساختن طفوليت، در محضر والد دانشمندش به تحصيل مقدمات علوم ديني پرداخت. وي علاوه بر فراگيري سطوح متوسطه و عالي، برخي كتابهاي رياضيات و نجوم را از محضر آيت اللَّه ميرزا حسين آقا مجتهد مراغي آموخت و چون علاقه شديد نسبت به تحصيل معارف در خود احساس مينمود، تمام متون سطح را با دقت بسيار به پايان برد. آيت اللَّه هبةاللهي مراغي سپس در سال 1310 ش براي تكميل تحصيلات عاليه فقه و اصول، عازم حوزه علميه قم گشت و در دروس خارج آيات عظام: شيخ عبدالكريم حائري يزدي و سيد محمد حجت كوه كمرهاي حاضر شد تا اين كه با جديت و پشتكار بسيار و همت عالي، به مرتبه والاي اجتهاد دست يافت. ايشان در آن ايام به تشويق شهيد آيت اللَّه سيد محمدعلي قاضي طباطبايي در بحث فلسفه و حكمت امام خميني(ره) نيز حاضر شد و مباحث مهمي از حكمت الهي را از آن حكيم رباني فرا گرفت. آيت اللَّه مراغي در اين مدت با بزرگاني همچون: شهيدان محمد صدوقي، سيد اسداللَّه مدني و سيدمحمدعلي قاضي طباطبايي (هر سه شهيد محراب) مباحثه ميكرد. ايشان پس از اقامت هشت ساله در قم و به دنبال ارتحال والد معظمش، در 33 سالگي به مراغه بازگشت و بيش از چهل سال از عمر خود را به امر تبليغ و ارشاد مردم، احياي شعائر الهي، تدريس و تربيت طلاب علوم اسلامي و تاليف كتب سودمند همت گماشت. آيت اللَّه هبة اللهي مراغي در تدريس و اداره امور علمي مدرسه محل تدريس، جديت و نشاط خاصي داشت و مقاطع مختلف را در طول روز، تدريس ميكرد. وي علاوه بر علوم رسمي، در شعر و ادب نيز داراي ذوق و قريحه خاصي بود و در اشعارش، به هِبَتي تَخَلّص ميكرد. ايشان به دقت نظر، حافظه سرشار، همت والا، عفت نفس و مناعت طبع نيز معروف بود. از ايشان آثار متعددي بر جاي مانده كه تفسير سوره حمد به زبان عربي، تلخيص مثنوي معنوي، ديوان اشعار و تقريرات درس آيت اللَّه حجت از آن جملهاند. اين عالم جليل سرانجام پس از يك دوره بيماري شانزده ساله و خانهنشيني، در 24 آبان 1376 ش برابر با 14 رجب 1418 ق در 90 سالگي جان به جان آفرين تسليم كرد و پس از تشييعي با شكوه، در مراغه به خاك سپرده شد.
9) 27ذيحجه سال463هجري قمري:
« ابوبكرخطيب» ازعلما و محدثان نام آور و صاحب كتاب تاريخ بغداد درگذشت. او درنقل اخبارو روايت احاديث و انتقال اسناد ازبزرگان عهد خود بشمارميرفت. بطوريكه خطابت دارُ السّلام بنام او صادرشد و به لقب خطيبي دست يافت. «كتابهاي جامع اخلاق الرّاوي و آدابُ السّامع »ازجمله آثاراوست.
10) 27ذيحجه سال691هجري قمري:
« مُشرفُ الدّين مصلح بن عبدالله» مشهور به سعدي شيرازي شاعر و متفكربرجسته ايراني چشم ازجهان فروبست. شعدي درايام جواني سفري 30ساله را آغازكرد و ازبسياري ازنقاط عالم ديدن كرد. سعدي مقارن با حكومت« ابوبكرسعد» زندگي منظومه معروف خود يعني بوستان يا سعدي نامه را كه شامل انديشههاي گرانقدر اوست. سعدي خود درباره بوستان گفته است: «آن را به 10باب تقسيم كردم به نامهاي: عدل و انصاف، احسان، عشق و شور و مستي، تواضع، رضا، قناعت، تربيت، شكربرعافيت، توبه و درانتها مناجات و ختم كتاب». گلستان ديگراثرجاودانه سعدي است كه ازپربارترين نثرهاي مسجّع ادب پارسي به شمارميرود. همچنين «نصيحة الملوك و مجموعه غزليات سعدي» ازديگرآثارارزشمند اوست.
11) 27ذيحجه سال132هجري قمري:
« مروان ثاني » ملقّب به مروان حِماردرجنگي كه با سپاهيان ابوعون كرد، كشته شد. باكشته شدن مروان به خاندان بني عباس كه به كمك ابومسلم خراساني به خلافت دست يافته بودند به حكومت پرداختند.
12) 27ذيحجه سال1304هجري قمري:
ميرزا عبدالله مايل توسيركاني شاعر ايراني بدنيا آمد. مايل توسيركاني بعد ازتحصيل ادبيات و علوم متفرقه همزمان با دوران مشروطه تحصيلات خود را درزمينه علوم جديد آغازكرد. او مدتي سردبيرروزنامه ستاره ايران بود و دراين مدت ازنويسندگاني چون يغمايي علاوه برمقاله، يادداشتهاي سياسي، اجتماعي و ادبي درروزنامه چاپ و منتشرميكرد. اما عمده شهرت مايل توسيركاني بواسطه اشعارزيباي اوست. ازاو ديوان شعري باقيست.
13) انقراض سلسلهي غزنويانِ هند توسط غوريها(582 ق)
14) تصرف بغداد توسط "تيمور گوركاني" و قتل هزاران نفر از مردم (804ق)
تيمور گوركاني معروف به تيمور لنگ طي دوران سلطنت سي و شش سالهاش، سه يورش وحشيانهي سه، پنج و هفت ساله به نواحي اطراف ايران داشت و در هر نوبت، صدها هزار نفر را قتل عام كرد. وي پس از فتح هر شهر، از سرهاي كشتگان، منارهها ميساخت و يادبودي از قساوت و سنگدلي در يادها ميگذاشت. در جريان يورش هفت سالهي تيمور، وي شهر بزرگ بغداد را كه در قتل و غارت هلاكوخانِ مغول در سال 565 ق ويران شده بود تصرف كرد و چون چند سرباز او در آن شهر كشته شده بودند، دستور داد تا هر يك از سربازان او دو سر حاضر كنند و به دنبال آن، قتل عام سختي در بغداد رخ داد و هزاران نفر از كوچك و بزرگ و زن و مرد بيگناه، در پنجهي قهرِ سربازانِ خونخوارِ تيمور لنگ مبتلا گرديده و كشته شدند. تيمور سرانجام پس از جنايات فراوان و غارت بغداد، آن را همچون ويرانهاي ترك كرد.
15) درگذشت "آزاد بلگرامي" مورخ مسلمان هندي(1200 ق)
آزاد بلگرامي،مورخ و عارف مسلمان هندي در شهر بلگرام هند متولد شد. او فراگيري علوم مقدماتي و حديث را از نوجواني آغاز كرد و پس از آن، به آموختن زبانهاي عربي و فارسي پرداخت. آزاد بلگرامي، آثار فراواني به نظم و نثر به زبانهاي عربي و فارسي دارد و به سبب قصايدي كه به زبان عربي در ستايش پيامبر اسلام (صلّي الله عليه و آله و سلّم) سروده، به نيكوكار هندي، ملقّب شده است. او علاوه بر شعر و ادب، در ديگر دانشها نيز صاحب نظر بود. غزليات فارسي "آزاد" بيشتر به سبك هندي است و تشبيهات و استعارات لطيف در آن ديده ميشود. از جمله آثار اين شاعرهندي ميتوان به دلگشانامه، مثنوي و ديوان اشعار او كه به زبان عربي است اشاره كرد.
16) 15نوامبرسال1630ميلادي:
يوهان كِپلر منجم و ستارهشناس آلماني در59سالگي درگذشت. او درپايان تحصيلاتش به گراتس اتريش رفت و به تدريس پرداخت. كپلر بعدها با تيكوبراهه منجم معروف آن عهد آشنا شد و ازآن پس به تدريج علاقه و گرايش بسياري به نجوم دراو آشكارشد. او سالها دراين زمينه به مطالعه و تحقيق مشغول بود. قوانين كپلر درباره حركت سيارات و كشف حركت بيضوي مريخ درمدار ازنتايج مطالعات اوست.
17) درگذشت "يوهان كِپْلِر" ستاره شناس و منجم بلند آوازه آلماني (1631م)
يوهان كِپْلِر، دانشمند و ستارهشناس معروف آلماني در 16 مه سال 1571م در آلمان به دنيا آمد. از آغاز جواني، شراره علم طلبيِ او هر روز بيشتر زبانه ميكشيد. از اين رو عليرغم چشمان آسيب ديده، ضعف جسماني و دستهاي از كار افتاده، وارد دانشگاه شد و به مطالعات نجومي پرداخت. علاقه به رياضيات، علوم فيزيك و مكانيك، او را چنان جذب خود ساخت كه پس از فراگيري آنها با پشتكار فراوان، در 23 سالگي به استادي اخترشناسي منصوب گرديد. كپلر رياضيداني توانا بود كه هم مايه پيشرفت را داشت و هم شكيبايى بيش از حد. او در سالهاي نخستِ كار، طرفدار اين نظريه بود كه خورشيد مركز منظومه شمسي است. اما از 20 سالگي بدون وقفه و خستگي، سالها به كار تحقيقي و مطالعه در احوال ستارگان و سيارات پرداخت. كپلر پس از ده سال تلاش، در سال 1609، قوانين حركت سيارات را پيدا كرد و در مورد حركت وضعي و انتقالي كُرات، سه قانون مهم را كشف نمود. قانون اول او مبني بر بيضي بودن مدار حركت سيارات به دور خورشيد، راهنمايى مهم، در تدوين اصول پرتاب ماهوارههاي امروزي ميباشد. كپلر ثابت كرد كه نه تنها مسير حركت سيارهها به دور خورشيد بيضي است، بلكه براساس قانون دوم كپلر هر سياره حين گردش در روي مدار، مرتباً سرعتش را تغيير ميدهد. به اين معني كه هرگاه سياره به خورشيد نزديك ميشود، بر سرعتش اضافه ميگردد. كپلر در قانون سوم خود ميگفت: زمان گردش كامل سيارههايى كه به خورشيد نزديكترند، كمتر از سيارههايى است كه از خورشيد دورند. اين نظرات و به ويژه نظريه حركت سيارهها، در آن زمان با مخالفت فراواني مواجه گرديد و كپلر به سختي مورد حمله قرار گرفت. كپلر سرانجام نوشتههايش را منتشر كرد و در انتظار ماند تا شايد با گذشت زمان، پيشرفت دانش بشري پرده از روي واقعيت بردارد. كپلر در بسياري از رشتههاي علمي، مطالعات جالب و ارزندهاي انجام داده است. او با مطالعه نور، موفق به كشف قوانين شكست و انكسار نور شد و براي اولين بار، اساس تلسكوپ نجومي را بنياد نهاد. وي همچنين نظريههاي مهمي در مورد نيروي جاذبه زمين و چگونگي جزر و مد درياها داشته است. كپلر با تحقيقات عميق خود، اخترشناسان و رياضي دانان روزگارِ خود را به تحسينِ خود واداشت. يوهان كپلر تا آخر زندگي دست از پژوهشهاي علمي برنداشت تا اينكه در 15 نوامبر 1631م در 60 سالگي درگذشت.كپلر به زودي پس از مرگ از خاطرهها رفت و هيچكس آثار او را مطالعه نميكرد. ولي دوران افتخار او در قرنهاي هفدهم و هجدهم كه دانشمندان به آثار او روي آوردند آغاز شد و شهرتش را عالمگير نمود.
18) تولد "واسيلي بارْتولْدْ" مستشرق معروف روسي (1869م)
واسيلي ولاديمير وويچ بارْتولْدْ معروف به ويلْهِلْمْ بارتولْدْ از مستشرقان معروف روسي در 15 نوامبر1869م در سن پترزبورگ روسيه به دنيا آمد. وي تحصيلات خود را در دانشكده زبانهاي شرقي دانشگاه زادگاهش به پايان برد و به زبانهاي فارسي، عربي و تركي تسلط يافت. بارتولْدْ از 27 سالگي به سمت استاديار اين دانشگاه به تدريس تاريخ ملل مشرق پرداخت و در كنار آن از تحقيق و تحصيل نيز باز نايستاد. او طي اين سالها، مكرراً براي سياحت و مطالعه و تحقيق علمي به تركستان عزيمت كرد و نتايج مطالعات و اكتشافات خود را به صورت كتابي با عنوان تركستان در موقع حمله مغول منتشر ساخت. اين اثر مهم كه براي نخستين بار، در آنْ تمام منابع فارسي و عربي كه با تاريخ روسيه و تركستان ارتباط داشته، مورد آزمايش قرار گرفته بود، به عنوان شاهكار بارتولد شناخته شد و بر اثر همين كتاب پرمغز، بارتولد مورخ رسمي جمهوريهاي قرقيزستان و تركستان گرديد. همچنين در نتيجه انتشار اين كتاب، نشان درجه اول علمي دانشگاههاي روسيه به بارتولد داده شد و به درجه دكتري در تاريخ ملل شرق نائل گرديد. وي پس از آن در مؤسسات مهم علمي متعدد، عضويت يافت و شخصيتي بينالمللي به دست آورد. بارتولد به مكتب قديم شرق شناسان روسي تعلق دارد و از منظر دانشمندان و خاورشناسان جديد آن كشور به تاريخ نمينگريست بلكه همواره در تجزيه و تحليل تاريخ به مسائل اجتماعي و اقتصادي و وضع مردم توجه داشت. بارتولد در سال 1912م مجله جهان اسلام را تأسيس كرد و در آن مقالههاي انتقادي مينوشت. انتقادات او گرچه گاه گاهي شديد بود، ولي در آنها جانب عدل و انصاف را رها نميكرد. آنچه بارتولد در موضوع تاريخ آسياي ميانه نوشته، واجد اهميت فوقالعاده ميباشد، زيرا او نخستين كسي است كه در تدوين تاريخ اقوام سرزمينهاي مزبور از مآخذ و متون اصيل استفاده كرده است. اين خاورشناس بزرگ، بر اثر تبحر و آشنايى عميق با زبانهاي شرقي و استعداد عجيبي كه در تجزيه و تحليل متون و طرح مسائل جديد تاريخي داشته، تعداد چهارصد كتاب و رساله و مقاله در تاريخ و جغرافيا و فرهنگ و تمدن و مذاهب ملل مشرقِ نزديك و ميانه تاليف كرده كه بيش از 20 اثر آن درباره اسلام و ايران است. تاليفات وي در اسلامشناسي مبتني بر اسناد و مدارك معتبر ميباشد و براي نگارش آنها، تمام كتابهايي را كه حاوي تاريخ اسلام بوده، بررسي كرده است. اين خاورشناس شهير روسي سرانجام در نوزدهم اوت 1930م در 61 سالگي درگذشت و در زادگاهش به خاك سپرده شد.
19) روز استقلال "فلسطين" و اعلام تشكيل دولت مستقل اين كشور (1988م)
مسئله فلسطين گرچه بعد از جنگ جهاني دوم به عنوان يك مسئله بينالمللي مطرح شد و مراحل گوناگوني را پشت سر گذاشت اما آغاز انتفاضه 1987م كه به "انقلاب سنگ" نيز معروف شد، بار ديگر، توجه جهانيان را به اين مسئله معطوف نمود. در اولين ماههاي سال 1988م بسياري از فلسطينيانِ مناطق اشغاليِ قبل از سال 1967م، در اعتصابات و تظاهرات شركت ميكردند. رهبري متحد قيام مردمي در سرزمينهاي اشغالي، برنامهريزي جهت تداوم اين قيام را برعهده داشت. در ژوئيه همان سال، اردن كه زماني كرانه باختري را در تصرف خود داشت و پس از آن در دهه بعد روابط اقتصادي سياسي گستردهاي با اين منطقه برقرار كرده بود به اين روابط خاتمه داد و عملاً سازمان آزاديبخش فلسطين به عنوان تنها نماينده مردم اين منطقه معرفي شد. در نيمه نوامبر 1988 شوراي ملي فلسطين كه سال قبل از آن تأسيس شده بود در الجزاير تشكيل جلسه داد و در 15 نوامبر 1988م موجوديت "دولت مستقل فلسطين" را اعلام نمود همچنين بيت المقدس به عنوان پايتخت اين كشور تعيين گرديد. در عين حالْ حاضرين در اين اجلاسيه بدون توجه به خواست اكثريت مردم فلسطين و نيز تمام جهان اسلام، قطعنامههاي 181 و 242 سازمان ملل كه موجوديت اسرائيل را به رسميت ميشناخت، پذيرفتند. در طي 10 روز پس از اين جلسه، 54 كشور موجوديت كشور مستقل فلسطين را به رسميت شناختند و ياسر عرفات به عنوان رئيس جمهور اين كشور در اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل متحد در ژنو به توضيح برنامههاي خود پرداخت. با اين همه تا استقرار دولت فلسطين در سرزمين اصلي موانع زيادي در پيش قرار گرفت كه بزرگترين آنها رژيم غاصب صهيونيستي است. (ر.ك: 1 ژانويه)
20) درگذشت "مهدي ادواردو آنيِلْلي" مسلمان ايتاليايي (2000م)
ادواردو آنْيِلْلي، تنها فرزند سناتور مشهور ايتاليايى، جيواني آنيِلْلي، در سال 1954م در شهر نيويورك به دنيا آمد. وي پس از پايان تحصيلات خود در رشته اديان و فلسفه شرق، در سن 20 سالگي پس از آشنايى اتفاقي با قرآن در يكي از كتابخانههاي امريكا، به اسلام علاقهمند شده و پس از مطالعه درباره اين دين آسماني، در يكي از مراكز اسلامي نيويورك به آيين الهي اسلام مشرف گرديد. ادواردو كه پس از تشرف به دين اسلام، نام هشام عزيز را براي خود برگزيده بود، پس از چندي ضمن آشنايى با انجمن اسلامي فارغالتحصيلان ايتاليا، به مذهب تشيع گراييد و نام مهدي بر خود نهاد. ادواردو آنيِلْلي در سالهاي اوليه پيروزي انقلاب اسلامي ايران، به كشور ايران سفر كرد و با حضرت امام خميني(رحمت الله عليه) بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران ملاقات نمود. در اين ديدار، حضرت امام پيشاني مهدي را ميبوسند و نسبت به وي تفقد مينمايند. اما اسلام آوردن آنيِلْلي براي خانواده مشهور و سرمايهدار وي قابل قبول نبود و از اين زمان، فشارهاي متعددي را عليه وي ايجاد ميكنند تا جايى كه او را به محروميت از ارث تهديد كردند. پس از اينكه اطرافيان از بازگشت مهدي از اسلام نااميد ميگردند تصميم قطعي مبني بر محروم كردن وي از ارث ميگيرند. ادواردو علاقه بسيار زيادي به مشكلات مسلمانان در سطح جهان داشت و به ويژه مسائل مربوط به فلسطين را به طور جدي پيگيري مينمود. وي علاقه فراواني نيز به ايران داشت تا جايى كه به گفته دوستانش قصد داشت با سكونت در ايران، به تكميل تحصيلات و مطالعات خود در زمينه علوم ديني در قم بپردازد. ادواردو در طول ساليان اسلام آوردن خود، بارها مورد هجوم تبليغاتي صهيونيستها قرار گرفت و اتهامات متعددي بر او وارد شد. وي در راه هدف متعالي خود، از ثروت هنگفت خانوادگي و شهرت ملي و جهاني صرفنظر كرد و در راه اعتلاي روحي خود و كمك به مسلمانان تلاش فراواني از خود بروز داد. آنيِلْلي بارها عنوان ميكرد كه سرانجام به دست صهيونيستها ترور خواهد شد و آنها مرگ او را به صورت بيماري، خودكشي يا سانحه نشان خواهند داد. ادواردو آنيِلْلي سرانجام در روز پانزدهم نوامبر سال 2000م پس از خروج از خانه به طرز مرموزي در 46 سالگي درگذشت و عليرغم علائم فراوان مبني بر ضرب و جرح، جسد او را با سرعت و بدون تحقيق و بررسي درباره علل اصلي مرگ به خاك سپردند.
/س
Add Comments
Name:
Email:
*
User Comments:
SecurityCode: