مواد لازم:
گوشت پخته چرخ شده: 500 گرم
تخم مرغ: 5 عدد
زعفران: 1 قاشق چايخوري
روغن: براي سرخ کردن
سيب زميني پخته و رنده شده: 1 عدد
لپه پخته و چرخ شده: 300 گرم
نمک، فلفل، زردچوبه، بکينگ پودر: به ميزان لازم
پياز: 2 عدد
طرز تهيه:
گوشت را با 2 عدد پيازخوب پخته و چرخ مي کنيم. گوشت مغز ران بدون چربي خيلي بهتر است. اجازه مي دهيم آب گوشت کاملاً جذب شود. بعد گوشت را داخل ظرف مي ريزيم. لپه را مي پزيم و حتماً آبکشي مي کنيم بعد شستشو مي دهيم و فرصت مي دهيم آبش کاملاً گرفته شود بعد چرخ مي کنيم. اگر آبدار باشد مايع شامي شل مي شود و امکان دارد داخل تابه باز شود. لپه را به گوشت اضافه مي کنيم در صورت تمايل سيب زميني را هم اضافه مي کنيم.
اضافه کردن سيب زميني اختياريست اما سيب زميني باعث مي شود شامي پوک و ترد شود. ادويه ها را اضافه مي کنيم. به جاي زعفران مي توان از عصاره هم استفاده کرد. تخم مرغ را که از سلامت آن مطمئن شديم به مواد اضافه مي کنيم و با دست ورز مي دهيم. اگر مايه شل باشد مي توانيم مقداري لپه چرخ شده اضافه کنيم و اگر سفت بود تخم مرغ اضافه مي کنيم. اين شامي با سوپ کاهو يا سوپ قارچ غذاي مناسب کاملي براي افطار مي تواند باشد.
از مواد برداشته داخل دست گرد و صاف مي کنيم وسط آنها با انگشت حفره ايجاد مي کنيم و داخل روغن که از قبل گرم کرده ايم مي گذاريم. براي اينکه شامي ها به اندازه دربيايند مي توان پشت نعلبکي را کيسه فريزر کشيد و مواد را روي آن پهن کرد تا گرد شود بعد حفره وسط آن را ايجاد کرده و داخل تابه برگرداند. حررات گاز بايد ملايم باشد. دقت کنيد که يک طرف شامي کاملاً طلايي شود بعد طرف ديگر را برگردانيد چون اگر يک طرف کامل طلايي نشود و برگردانيد خرد مي شود. پيشنهاد مي شود شامي را حتماً با سبزيجات ميل بفرماييد. براي سس اين شامي هم از سس کچاب و مايونز استفاده مي کنيم.
منبع: نشريه دانش نوين زندگي - ش 27
/س