مواد لازم:
آرد /100گرم
سفيده تخم مرغ/8 عدد
پودر بادام/100گرم
شکر /300گرم
کره/200گرم
وانيل/يک چهارم قاشق مرباخوري
طرز تهيه:
اگر تخم مرغ 60گرمي انتخاب شود 8 عدد آن 240گرم و برابر يک فنجان انداره گيريست
براي پودر کردن بادام ابتدا روي آن آب در حال جوش بريزيد بعد پوست آن را جدا کنيد و بلافاصله در آب سرد بريزيد بعد روي پارچه خشک کنيد و پودر کنيد.
کره را در ظرفي که آلومينيوم وروي نباشد بريزيد و روي شعله ملايم بگذاريد تا آب شود و عطر آن متساعد شود بعد بلافاصله از روي آتش برداريد و کنار بگذاريد.
وقتي کره را براي آب شدن روي حرارت مي گذاريم بهترين موقع براي برداشتن آن از روي حرارت زماني است که جرم کره به رنگ طلايي يا فندقي دربيايد که دراين حالت بيشترين عطر از کره متساعد مي شود.
قبل از هر کار قالبها را کامل چرب مي کنيم .کره اي که براي چرب کردن قالبها استفاده مي شود بايد به شکل پماد باشد.
همه طرف قالبها را کامل چرب مي کنيم .قالبهاي استفاده شده براي اين شيريني به شکل شمس هستند.
في نانسيه به زبان فرانسه به معني مال يا ثروت است.
اندازه قالبها 2*5*10است يعني طول=10سانتي متر و عرض=5 سانتي متر و عمق آن نيز 2 سانتي متر است.
مي توان در صورت نداشتن قالبهاي گفته شده از قالبهاي کيک يزدي هم استفاده کرد.
آرد را درون يک کاسه الک مي کنيم و پودر بادام را به آرد اضافه مي کنيم سپس شکرو وانيل را هم اضافه مي کنيم و خوب مخلوط مي کنيم.
بعد سفيده هاي تخم مرغ را که در ظرف ديگري شکسته ايم به يکباره به مواد اضافه مي کنيم و با قاشق به شدت هم مي زنيم تا مواد کامل با هم مخلوط شوند.
منظور از فنجان اندازه گيري که در اندازه گرفتن تخم مرغ ذکرشد فنجانهاي معمولي نيست و فنجاني است که به اندازه 240 سي سي آب گنجايش دارد و چون وزن آب و تخم مرغ يکيست پس همين فنجان 240 گرم تخم مرغ را در خود جاي مي دهد.
کره آب کرده داغ را آرام به مواد اضافه مي کنيم وملايم هم مي زنيم.
سعي مي کنيم جرم کره داخل شيريني نرود ولي اگر کمي از آن هم داخل شيريني رفت مشکلي نيست.
اين جرم به دست آمده از کره را مي توان داخل ظرف دربسته نگه داشت ودر پختن مرغ به آن اضافه کرد که مرغ را خيلي خوشمزه مي کند.
مواد را به صورت دوراني کامل و به سرعت هم مي زنيم.فر را 15 تا 20 دقيقه قبل با دماي 400 درجه فارنهايت يا 200 درجه سانتي گراد روشن مي کنيم.وقتي مايع آماده شد با قاشق درون قالبها مي ريزيم.
در اندازه گيري مواد خيلي دقت کنيد تاشيريني خوب تهيه کنيد.قالبها را تا سه چهارم پر مي کنيم يعني يک چهارم قالبها براي پف کردن شيريني باقي بماند .
اين شيريني در فرانسه تزئين نمي شود .و خيلي خوشمزه است و اصولاً نيازي به تزئين ندارد.قالبها را داخل فر مي گذاريم طبقه وسط به مدت 20 دقيقه مي گذاريم بپزد وقتي طلايي شد از فر بيرون مي آوريم .مدت زمان گفته شده بسته به نوع فرها متغير است.
منبع:نشريه عصر فرهنگ،شماره 3/خ